پیشنهاد صندوق نوآوری به وزارت امورخارجه برای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان
به گزارش گل چرم رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست با معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه اظهار داشت: باتوجه به اهمیت صادرات در سال «تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» توسعه صادرات امسال با قوت مضاعف در صندوق نوآوری دنبال می شود.
به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، دکتر علی وحدت در جلسه ارائه گزارش برنامه ها و اقدامات صندوق در زمینه توسعه صادرات دانش بنیان که با حضور دکتر مهاجر معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه برگزار شد، اظهار داشت: صندوق نوآوری بعنوان نهاد تامین مالی شرکت های دانش بنیان خدمات متنوعی شامل اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی، حمایت بلاعوض از حضور شرکتها در نمایشگاه ها، اعزام و پذیرش هیات های تجاری و پایگاه های صادراتی را در امتداد کمک به توسعه بازارهای صادراتی شرکت های دانش بنیان تدارک دیده است.
وی با اشاره به اهمیت مسئله توسعه صادرات محصولات دانش بنیان، اظهار نمود: با کمک وزارت امور خارجه، صندوق ضمانت صادرات، صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان توسعه تجارت باید کارگروهی تشکیل داده و برای توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان تقسیم کار نماییم، بطوریکه از تمامی ظرفیت های صادراتی استفاده گردد.
وحدت اضافه کرد: اگر وزارت امور خارجه سه منطقه را برای صادرات شرکت های دانش بنیان پیشنهاد دهد، صندوق نوآوری هزینه ایجاد زیرساخت در آن مناطق را تقبل می کند و صندوق ضمانت صادراتی نیز کمک خواهدنمود.
در این نشست همین طور دکتر سیاوش ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به ارائه گزارش عملکرد و اقدامات صندوق نوآوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان پرداخت و اظهار داشت: صندوق در چهار قالب مختلف بیش از ۶۰ خدمت به شرکت های دانش بنیان ارائه می کند که شامل انواع تسهیلات شامل ارائه حدود ۱۲ وام با نرخ ترجیحی به شرکتها است، همین طور ضمانت نامه های موردنیاز را نیز در اختیار آنها قرار می دهد.
وی با اعلان اینکه صندوق نوآوری در سود و زیان سرمایه گذاری با شرکت های دانش بنیان شریک می شود و خدمات بلاعوض توانمندی ها به آنها ارائه می کند، تصریح کرد: هم اکنون تعداد شرکت های دانش بنیان از ۶ هزار شرکت عبور کرده است و صندوق در دوره جدید استقرار هیات عامل خود از سال ۹۷ تاکنون، بیش از ۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب ۴۳۷۰ فقره در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داده است. همین طور عملکرد صندوق در زمینه ضمانت نامه رشد شایان توجهی را نشان میدهد.
ملکی فر با اعلان اینکه صندوق نوآوری طی دو سال و نیم گذشته بیش از ۴۲۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داده است، اشاره کرد: عملکرد صندوق نوآوری در زمینه سرمایه گذاری از سال ۹۴ تا ۹۷ صفر بوده است؛ اما در زمان هیات عامل جدید، رشد قابل توجهی داشته است و امروز ما بیش از ۴۸۰ میلیارد تومان در ۸ فقره هم سرمایه گزاری نموده ایم.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به خدمات بلاعوض و توانمندسازی صندوق نوآوری به شرکت های دانش بنیان اشاره نمود و اضافه کرد: در این خدمات که در قالب های مختلفی به شرکتها ارائه می شود، حدود ۳۰ خدمت نهفته است. بیش از ۳۳ میلیارد تومان طی این مدت خدمات بلاعوض به شرکت های دانش بنیان اعطا کردیم.
ایشان سپس با اعلان اینکه خدمات مالکیت فکری به همراه برگزاری کلاس های آموزشی نیز از دیگر خدمات صندوق نوآوری به شرکت های دانش بنیان است، اظهار نمود: تعداد رضایت آمیزی از شرکت های دانش بنیان در زمینه صادرات به توانمندی صادراتی دست پیدا کرده اند و تلاش می نماییم تا شرکتها را در زمینه صادراتی توانمند نماییم، چونکه شرکتها نیاز به کلاس های مشاوره، آموزش و دریافت استانداردها دارند تا به بلوغ صادراتی برسند. در مرحله بعدی شرکت هایی را مورد حمایت قرار می دهیم که به بلوغ صادراتی رسیده اند و باید در نمایشگاه ها، پاویون ها و بسترهای مختلف با مشتریان خود روبرو شوند. ما شبکه سازی صادراتی را فراهم می نماییم و بعد از آن که صادرات انجام شد، تامین مالی بعنوان وظیفه اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی صورت می گیرد.
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، ملکی فر اظهار داشت: خدمات صندوق در حوزه آموزش نیز شامل برگزاری ۱۵۰ دوره در هر فصل توسط کارگزاران با تجربه برای شرکت های دانش بنیان است که این دوره ها با ۹۰ درصد تخفیف تحت پوشش صندوق است و شرکتها طی سال می توانند در دوره های مختلف آموزشی حضور پیدا کنند، چونکه قسمتی از این دوره ها جنبه صادراتی دارد و طی آن شرکتها با قوانین گمرکی آشنا می شوند.
منبع: گل چرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب