معاون وزیر صمت عنوان كرد
صنعت چاپ برای حفظ تولید نیاز به همکاری وزارت نیرو دارد
گل چرم: معاون صنایع عمومی وزارت صمت ضمن تاکید بر این که یکی از چالش های اصلی فعالان و تولیدکنندگان صنعت چاپ امسال محدودیت های انرژی و خصوصاً برق است، اعلام نمود که نیاز است وزارت نیرو، همکاریهای لازم را داشته باشد تا تولید این صنعت حفظ شود.
به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، بامداد امروز (دوشنبه)، سی و یکمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و صنایع وابسته با حضور ابراهیم شیخ- معاون صنایع عمومی وزارت صمت- راه اندازی شد.
وی در حاشیه افتتاحیه این نمایشگاه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نمایشگاهی که امروز راه اندازی شد تحت عنوان نمایشگاه صنعت چاپ جزو با اهمیت ترین نمایشگاه های کشور هست. در گفتگویی که در بازدید از این نمایشگاه داشتیم و با صنعتگران چالش های مختلف خود در این صنعت را مطرح نمودند، با اهمیت ترین چالش ها را محدودیت های انرژی خصوصاً برق صنعت اعلام نمودند. صنعت چاپ نیاز قابل توجهی به انرژی برق دارد؛ بدین سبب به جهت اینکه بتوانند تولید خودرا حفظ کنند، تقاضا داریم که وزارت نیرو همکاریهای لازم را با بخش تولید کشور داشته باشد.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت اشاره کرد: از جانب دیگر موضوع واردات ماشین آلات و مواداولیه و صف های طولانی که ایجاد شده، جزو گلایه های تولیدکنندگان ما است؛ طبق بررسی های وزارت صمت، عمدتا تقاضاهای صنعتگران ما، به بانک مرکزی ارجاع داده شده و همچنان منتظر هستیم که بانک مرکزی اختصاص ارز به تولید کنندگان داشته باشد و ما بتوانیم مواداولیه و ماشین آلات مورد نیاز را با سرعت بیشتری وارد کرده و پروسه تولید ادامه داشته باشد.
شیخ اضافه کرد: امیدواریم که برمبنای برنامه ای که در قالب برنامه توسعه هفتم دیده شده، رشد ۸.۵ درصدی صنعت را شاهد باشیم.
این معاون وزیر صمت دیگر مشکل صنعتگران حوزه چاپ را موضوع مشوق های صادراتی مطرح کرد و اظهار داشت: با توجه به این که در کشور ترکیه ما شاهد توسعه قابل توجه این صنعت هستیم، لازم است که ما نیز مشوق های صادراتی شامل حضور در نمایشگاه ها و همین طور کارهای مختلفی که دراین خصوص هست را داشته باشیم.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزود: ما هم اکنون ۱۵۰۰ واحد تولیدی، ۱۵۰ واحد صنفی داریم و تعداد قابل توجهی از مردم در این صنعت اشتغال دارند. ۱۰۰۰ میلیارد دلار سهم این اشتغال در حوزه جهانی است که در کشور ما ۴۰۰ میلیون دلار این صنعت و صنایع وابسته به آن، صادرات دارند. صنعت چاپ، صنعت پر قابلیت و پر ظرفیتی است و ما باید تلاش نماییم که هم ملاحظات زیست محیطی در این صنعت لحاظ شود.
شیخ اشاره کرد: بایستی در عرصه طراحی و همین طور در حوزه تکنولوژی های جدید اتفاقات بهتری رخ دهد.
در ادامه این نمایشگاه، احمد ابوالحسنی- رییس اتحادیه چاپخانه داران تهران- ضمن اشاره به جایگاه صنعت چاپ اظهار داشت: امروز بزرگترین نمایشگاه چاپ و بسته بندی راه اندازی شد اما متاسفانه باوجود از وزارت ارشاد نماینده ای حضور پیدا نکرده است؛ اما افتخار می نماییم که در بخش صنایع وزارت صمت، معاون صنایع ایشان برای بازدید آمده اند و از نزدیک مشکلات صنعت را می شنوند.
وی ادامه داد: علاوه بر مسائلی که معاون صنایع وزیر مطرح نمودند، یکی دیگر از این مشکلات صنعت چاپ، مشکل ثبت سفارش است. در بخش ثبت سفارشات واقعاً با زیان روبه رو شده ایم و اختصاص ارز توسط بانک مرکزی بموقع صورت نمی گیرد. ما از یک سو می خواهیم با دنیا، رقابت نماییم اما شرایط دست و پاگیر شده است. تمام صنایع دنیا نمی توانند فعالیت کنند مگر این که در بخش صادرات موفق باشند.
نایب رییس اتاق اصناف تهران اشاره کرد: ترکیه هم اکنون ۴۵ تا ۵۰ درصد بازار منطقه را به دست دارد اما ما ۵ درصد هم نداریم. متولیان این صنعت یا شناخت درست از صنعت ندارند یا اصلاً برایشان دغدغه ای وجود ندارد. صنعتی که به طور مستقیم با تمام تولید فرهنگ این مملکت سروکار دارد، اما از نظر متولی که وزارت ارشاد است، هیچ اهمیتی برای صنعت قائل نیستند.
رییس ستاد برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی چاپ و صنایع وابسته، پیرامون این نمایشگاه، اظهار داشت: امسال خود نمایشگاه از هر نظر بسیار بهتر از سالهای قبل برگزار شده و استقبال خوبی هم انجام شده است. کوشیدیم طی چهار- پنج سال اخیر به طور تخصصی نمایشگاه اجرا شود. همه شرکت کننده های ما راضی هستند و به خاطر همین استقبال هم بسیار بیشتر شده است.
نایب رییس اتاق اصناف تهران افزود: در بخش خارجی نیز باوجود تحریم ها ۳۵ درصد افزایش مشارکت داشتیم و توانستیم این میزان جذب نماییم که بخش قابل توجهی از یک سالن را به شرکت های خارجی اختصاص دهیم.
منبع: golcharm.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب