حدود ۶۰ دوربین محافظ طبیعت بلاتکلیف رها شده است
به گزارش گل چرم، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی اظهار داشت: قرار بود برای نصب حدود 60 دوربین موجود، اعتباراتی اختصاص یابد که تا حالا با وجود پیگیری های بسیار نتوانستیم اعتبارات را به دست استانها برسانیم.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، حفظ جنگلها و منابع گیاهی کشور از حریق و پیشگیری از قاچاق چوب، چالش هایی است که سازمان منابع طبیعی سال ها درگیر آنست.
کمبود نیروهای انسانی و استفاده و استفاده از شیوه های مدرن مثل نصب دوربین، می تواند این خلأ را پر کند که عدم اختصاص اعتبار به این بخش مشکل را ادامه دار کرده است.
در اواخر دولت دوازدهم و در سال ۱۳۹۹ حدود ۶۰ دوربین که به فاصله ۴۰ کیلومتر قادر به خواندن پلاک خودرو ها است، خریداری شد، اما فقط ۵ دوربین در استانهای شمالی نصب شده است.
هزینه هر دوربین ۴۰۰ میلیون تومان بوده است و هزینه نصب شاید حدود یک چهارم این مبلغ می شد. اما بهر دلیلی کوتاهی شده و امروز نصب هر دوربین روی پایه حدودا ۱۲ متری، سال قبل حدود یک میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت. امسال چه تعداد از این دوربین ها نصب شد؟
سرهنگ علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباب نصب دوربین های خریداری شده در دولت دوازدهم به خبرنگار مهر اظهار داشت: قرار بود برای نصب این دوربین ها اعتباراتی اختصاص یابد که تابحال با وجود پیگیری هایی که مسئولان ذی ربط داشتند، نتوانستیم اعتبارات را به دست استانها برسانیم تا بتوانند نسبت به نصب دکل و نصب دوربین اقدام نمایند.
وی اضافه کرد: این دوربین ها هنوز بلاتکلیف نصب نشده اند. البته در برخی از استانها از محل اعتبارات استانی یا از کمک های مردمی یا نیز از کمک های استانداری محل موفق به نصب ۵ تا ۷ دوربین شده اند.
وی اضافه کرد: نصب آنها در بعضی از نقاط حساس کشور کمک خوبی هم به یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور کرده است؛ اما نیاز فعلی ما به بالای این ۵ و ۶ عدد دوربین است. فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه برای صیانت از منابع طبیعی به بالای ۴۸۰ دوربین نیاز داریم، اظهار داشت: هم اکنون حدود ۷ دوربین نصب شده در سطح کشور وجود دارد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره ی منابع مالی مورد نیاز خرید این تعداد دوربین، اضافه کرد: درحال حاضر برای ۶۰ دوربین خریداری شده که سال ها است در انبار خاک می خورند، برمبنای قیمت های سال ۱۴۰۲ هر دکل به اعتبار ۲ میلیارد تومان نیاز دارد. در مجموع برای نصب تمام این دوربین ها به رقم ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی درباره ی گذشت زمان و کاهش بهره مندی این دوربین ها، اظهار داشت: تخصصی در این خصوص ندارم، اما بطور قطع باید همین گونه باشد. به عنوان مثال، امروز وقتی یک گوشی موبایل می خریم، یک سال بعد مدل جدیدتر وارد بازار می شود.
ملکی آهنگران درباره ی پیگیری های انجام شده برای اختصاص اعتبار و نصب دوربین ها، اشاره کرد: اولویت اول یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور موضوع آتش سوزی است. آتش سوزی ها لطمه جدی به محیط زیست وارد کرده و می کند. نصب این دوربین ها می تواند در عرصه آتش سوزی به ما کمک نماید. به عنوان مثال، دوربین ها در تشخیص بموقع دود کمک کننده است و یگان ویژه می تواند بموقع وارد عمل شود. هنگامی که بموقع وارد عمل شدیم، بطور قطع سطح کمتری از منابع طبیعی در آتش می سوزد و از بین می رود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب