مقام مسئول در شیلات خبر داد؛

پیش بینی تولید ۱۸۰ هزار تن ماهی قزل آلا طی سال جاری

پیش بینی تولید ۱۸۰ هزار تن ماهی قزل آلا طی سال جاری

به گزارش گل چرم مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اظهار داشت: پیش بینی می شود امسال نیز همچون سال قبل حدود 180 هزار تن قزل آلا در کشور تولید شود.



به گزارش گل چرم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عیسی گلشاهی گفت: برمبنای تک گونه، بعد از ماهی قزل آلا، گونه های گرمآبی و سپس گونه های مختلف ماهیان جنوب کشور بیشترین میزان عرضه و دسترسی مردم را در بازار داخلی دارند.
وی اضافه کرد: پیش بینی می شود امسال نیز همچون سال قبل حدود ۱۸۰ هزار تن قزل آلا در کشور تولید شود.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران درباره تولید و ورود محصولات جدید آبزی به بازار اظهار داشت: در سال ۹۹ علاوه بر عرضه کنسرو ماهی قزل آلا در بازار داخلی برای اولین بار، در زمینه محصولات کنسروی تولید و عرضه ترشی کیلکا را برای بازار داخل و بازار صادراتی داشته ایم.
گلشاهی با اشاره به اینکه در بعضی استان های کشور سابقه مصرف ترشی کیلکا را داشته ایم، اذعان داشت: این محصول بطور عمده با هدفگذاری صادرات تولید شده است.
وی در عین حال به محصولات جدید غیر خوراکی اشاره نمود و اظهار داشت: در سال ۹۹ تولید و عرضه محصول سیلارژ ماهی برای تامین و جبران قسمتی از کمبود تولید پودر ماهی را برای اولین بار داشته ایم.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اضافه کرد: سیلاژ ماهی در حقیقت نوعی پروتیین مایع و حاوی آنزیم ها برای هضم و جذب بهتر غذا است.
وی با اشاره به این که در سال ۹۹ یک واحد تولید سیلاژ ماهی در کشور راه اندازی گردید، پیش بینی نمود در سال ۱۴۰۰ نیز ۳ واحد تولیدی دیگرایجاد شود.
گلشاهی افزود: راه اندازی یک واحد تولیدی سیلاژ به سرمایه نسبتاً مناسبی نیاز دارد و هر چند تکنیک تولید این محصول، خارجی است، اما کارشناسان ایرانی توانسته اند تکنولوژی آنرا بومی سازی کنند.
وی میزان تولید سیلاژ ماهی در واحد تولیدی فعلی را روزانه ۶ تن عنوان نمود.
به گفته وی، اگر مواد اولیه یعنی ضایعات ماهی موجود باشد، تولید روزانه سیلاژ ماهی توسط واحد مذکور به ۱۰ تن هم امکان پذیر است.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران، کاهش دوریزهای ماهی مانند امحا، احشا، سر و دم را از مزیت های تولید سیلاژ ماهی دانست و گفت: برای تولید سیلاژ ماهی بیشتر از ضایعات قزل آلا خصوصاً امعاء و احشا استفاده می شود.


منبع:

1400/01/12
13:57:57
5.0 / 5
1683
تگهای خبر: بازار , تولید , جهاد كشاورزی , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
گل چرم