بالاتر از 81 هزار تغییر کاربری بدون مجوز در سال قبل شناسایی شد
به گزارش گل چرم، معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی اظهار داشت: سال قبل در عرصه تغییر بدون مجوز کاربری زمینهای کشاورزی بالاتر از 81 هزار مورد شناسایی شد.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، هفتمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی»، با میزبانی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اجرا شد.
در این جلسه کارشناسان و مسئولان ارزیابی خودرا از قوانین و مقررات حوزه اراضی کشاورزی و وضعیت اجرای آن ارائه دادند و درباره ی تأثیر خرد شدن و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در امنیت غذایی صحبت کردند. همین طور اقدامات لازم جهت استفاده بهینه از اراضی مرغوب کشاورزی در تحقق امنیت غذایی و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی پیشنهاد و ارائه شد.
علیرضا گودرزی، معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی در این جلسه، اظهار داشت: امنیت غذایی باید مورد توجه تمامی افراد در رابطه با اراضی کشاورزی قرار بگیرد؛ چونکه اقتدار کشور در گرو تامین نیازهای غذایی کشور با اتکا به توانمندی های داخلی است.
وی اضافه کرد: برخی موانع و محدودیت ها برای تغییر کاربری و خرد شدن اراضی در قالب ماده ۱۹ اصلاحات ارضی، قانون گسترش کشاورزی در قطب های کشاورزی، لایحه حفظ و گسترش فضای سبز و… به وجود آمده بود، اما در نهایت در سال ۱۳۷۴ قانون حفظ کاربری اراضی تصویب گردید که تصریح می کند اراضی خارج از محدوده شهرها تغییر کاربری آنها غیرمجاز است.
وی اضافه کرد: اما متأسفانه در تبصره (۱) ماده (۱) گفته شده در موارد ضروری تشخیص لزوم تغییر کاربری به عهده کمیسیون این ماده است. از سال ۱۳۹۴ که سامانه صدور مجوزها برای این کمیسیون به وجود آمده تا کنون بالاتر از ۱۱۰ هزار مجوز در مساحت ۴۶ هزار هکتار بصورت مجاز تغییر کاربری داده شده است.
وی افزود: اما نوع دیگری از تغییر کاربری غیرمجاز می باشد که تنها در سال ۱۴۰۲ بالاتر از ۸۱ هزار مورد تغییر کاربری بدون مجوز شناسایی شده است. در تبصره ماده ۱۰ این قانون تاکید شده وزارت جهاد می تواند در رأس با همکاری دادگاه با تغییر کاربری بدون مجوز مبارزه کرده و آنرا معدوم کند که خوشبختانه ۴۱ هزار مورد از تغییر کاربری های بدون مجوز به حالت قبل برگشت.
معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی اشاره کرد: در یک دهه اخیر سازمان امور اراضی اقدامات بسیار مثبتی را برای مقابله با خرد شدن و تغییر کاربری اراضی انجام داده است؛ این اقدامات شامل موارد زیر است:
• ایجاد سامانه ۱۳۱ بمنظور دریافت گزارشات مردمی
• ایجاد سامانه پایش اراضی
• پیگیری پرنده های فضای در این زمینه
• ایجاد و پشتیبانی سامانه های الکترونیکی
گودرزی اضافه کرد: بطور کلی سازمان امور اراضی تمام تلاش خودرا برای مقابله با تخلفات می کند. در پیگیری های انجام شده تا کنون ۱۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تجمیع شده است. البته عدم اختصاص اعتبارات مالی مشکلاتی را برای تسریع اقدامات فراهم نموده است.
وی تصریح کرد: باید دقت کرد که فردگرایی در کشور ریشه فرهنگی دارد که زمینه خرد شدن اراضی را فراهم نموده است.
این مسئول دولتی افزود: یکپارچه سازی آثار مثبتی دارد که شامل مواردی چون کاهش هزینه های تولید، بهبود مکانیزاسیون کشاورزی، افزایش درآمد بهره برداران، افزایش سرمایه گذاری در کشاورزی، بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و سهولت ارائه خدمات کشاورزی است.
منبع: گل چرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب