گزارش گل چرم

طرح الگوی كشت، حلقه مفقوده تولیدات كشاورزی

طرح الگوی كشت، حلقه مفقوده تولیدات كشاورزی

گل چرم: عدم تدوین الگوی كشت مناسب و سیاست های غلط دولت در تعیین قیمت و تولید، باعث شده كه هر سال شاهد تولید بیش از حد برخی محصولات شویم و در سال بعد با كمبود آن محصول در بازار مواجه باشیم.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، عدم تدوین و معرفی الگوی مناسب كشت به كشاورزان سبب شده كشاورزان محصولی را یكسال بیش از حد كشت كرده و به سبب خسارتی كه با آن مواجه می شوند در سال پس از كشت آن خودداری كنند؛ زیان كشاوزران و نوسان شدید قیمت در بازار همچون تبعات منفی این روند است. هم اكنون نیز این مساله یكی از بزرگترین چالش های بخش كشاورزی است كه هر ساله موجب می شود كشاورزان، مصرف كنندگان و حتی خود دولتمردان محتمل خسارت های فراوانی شوند.
این شرایط سبب شده كه هر سال بعضی از محصولات كشاورزی به ویژه در بخش صیفی جات به سبب تولید انبوه و عرضه فراوان روی دست كشاورزان بماند و حتی دولت مجبور به خرید توافقی آنها از تولیدكننده شود اما در سال بعد با كمبود این محصولات در بازار مواجه باشیم. اتفاقی كه امسال برای گوجه فرنگی و هندوانه رخ داده و بگفته دست اندركاران حوزه قیمت این محصولات به حدی رسیده كه حتی جوابگوی هزینه های تولید برای كشاورزان هم نیست نكته مهم تر اینكه امسال كشت صیفی جاتی مانند گوجه فرنگی كه هم اكنون دولت مجبور به خرید توافقی آن شده، جایگزین محصول استراتژیك و مهمی مانند چغندر قند شده است.
در همین زمینه حسین شیرزاد، معاون وزیر جهاد كشاورزی و مدیرعامل سازمان مركزی تعاون روستایی كه امسال مبادرت به خرید و جمع آوری گوجه فرنگی های مازاد كشاورزان كرده است، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سال قبل به سبب كاهش سطح زیر كشت و مسائلی كه در زمینه تولید گوجه فرنگی وجود داشت، قیمت این محصول افزایش قابل توجهی پیدا كرد كه این موضوع، سیگنال های اشتباهی به تولیدكنندگان داد كه امسال هم می توانند همچنان با كشت گوجه فرنگی و حتی افزایش سطح زیر كشت با افزایش قیمتی رو به رو شوند.
وی اظهار داشت: متاسفانه اقتصاد ایران از منحنی های تار عنكبوتی پیروی می كند؛ یعنی با همین سیگنال هایی كه داده می شود، كشور یك سال با افزایش و سال بعد با كاهش تولید، به خصوص در بحث سبزی و صیفی مواجه بوده است.
۳۲۰ هزارتن گوجه فرنگی در چارچوب حمایتی و توافقی از كشاورزان خریداری شد
این مقام مسئول در همین زمینه به خبرنگار مهر اظهار داشت: ۳۲۰ هزار تن گوجه فرنگی از كشاورزان خریداری شده، در حالی كه میزان گوجه فرنگی خریداری شده به وسیله تعاون روستایی از كشاورزان، در طول ۶۰ سال قبل فقط ۳۰ هزار تن بوده است.
مدیرعامل سازمان مركزی تعاون روستایی ایران قیمت متوسط گوجه فرنگی های خریداری شده را به ازای هر كیلوگرم ۹۵۰ تومان عنوان نمود و اظهار داشت: این حجم از محصول در چارچوب توافقی و حمایتی از كشاورزان خریداری شده كه یك ركورد بزرگی در طول تاریخ فعالیت این سازمان، شمرده می شود.
این درحالی است كه امسال پیش بینی می شود تولید شكر به سبب كاهش كشت چغندر قند حدود ۳۷ درصد كاهش پیدا كند و دولت مجبور به واردات ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزارتن از این محصول به كشور خواهد بود.
دولت بجای رسیدگی به امور تولید، درگیر گوجه فرنگی شده است
در همین راستا، سید جعفر حسینی، مشاور عالی سازمان نظام صنفی كشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینكه الگوی كشت یعنی تعیین یك نظام كشاورزی با محوریت اقتصادی بودن، اظهارداشت: این طرح همین طور باید مبتنی بر سیاست های كلان كشور و بهره گیری از ظرفیت های منطقه باشد.
وی افزود: نداشتن آمار جامع از كشت، عدم حمایت لازم از كشاورزان در كشت های جایگزین، ناتوانی در تصمیم گیری های بموقع برای واردات و صادرات محصولات همچون چالش های موجود این حوزه است.
وی همین طور از سیاست های غلط دولت در تعیین قیمت تضمینی محصولات كشاورزی انتقاد نمود و اظهار داشت: اتخاذ سیاست های نادرست نیز به این مساله دامن زده بطوریكه امسال كشاورزان بجای كشت چغندر و گندم به كشت گوجه فرنگی روی آوردند و نتیجتاً هم منابع آب هدر رفت هم كشاورزان متضرر شدند و هم وزارت جهاد كشاورزی بجای رسیدگی به امور تولید، درگیر خرید گوجه فرنگی و تبدیل آن به رب شده است.
براساس این گزارش، تا به این لحظه پیگیری های خبرنگار مهر از معاونت امور زراعت وزارت جهاد كشاورزی برای دریافت آخرین اطلاعات درباره تدوین طرح الگوی كشت و اجرای درست آن در كشور بی نتیجه مانده است.


منبع:

1398/07/26
18:42:47
5.0 / 5
5309
تگهای خبر: بازار , تولید , جهاد كشاورزی , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
گل چرم