كمك های سازمان جهانی مالكیت معنوی به ایران در مورد رونق كسب و كار
به گزارش گل چرم سند همكاری كمك های كشوری فنی و حقوقی سازمان جهانی مالكیت معنوی (CTAIP ) فی درخلال مركز مالكیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاك ایران و سازمان جهانی مالكیت معنوی به امضاء رسید.
به گزارش گل چرم به نقل از روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاك ایران، در این سند همكاری كه در حاشیه پنجاه و نهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان جهانی مالكیت معنوی (WIPO ) فی درخلال ذبیح اله خدائیان، معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور بعنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران و فرانسیس گری رئیس سازمان جهانی مالكیت معنوی در ژنو به امضا رسید، وایپو علاوه بر كمك های فنی و حقوقی معمول، در زمینه اجرای موثر مالكیت های معنوی كه منجر به خدمات ارزان تر، سریعتر و با كیفیت تر مالكیت معنوی شود و همینطور ظرفیت سازی در مدیریت فناوری های مبتنی بر مالكیت معنوی و تجاری سازی آنها كه باعث رونق كسب و كار می گردد كمك های فنی و حقوقی به كشورمان عرضه می كند.
خدائیان بعنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی مالكیت معنوی در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به اقدامات مركز مالكیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاك ایران از قبیل ایجاد فرایند ثبت الكترونیك مالكیت های صنعتی و جهش چهار پله ای ایران در شاخص نوآوری جهانی و كسب رتبه 61 در سال 2019، همینطور از اجرای برنامه های توسعه و ارتقاء مالكیت معنوی كه از راه پروژه ها و برنامه های آموزشی و فنی همچون پروژه تاسیس دفاتر فناوری و نوآوری (TISC ) و پروژه توانمند سازی محیط مالكیت معنوی به منظور تقویت رقابت پذیری كسب و كار از راه علایم و طرحها و تقویت زیرساخت های مالكیت معنوی كشورمان از جانب این سازمان بین المللی قدردانی كرد.
خدائیان تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر عضویت در اغلب معاهدات موثر در حوزه ثبت و پشتیبانی از مالكیت صنعتی، همینطور در راه تشریفات الحاق به موافقتنامه های وین، استراسبورگ و لیسبون هم در سالجاری قرار گرفته است.
معاون رئیس قوه قضائیه با اشاره سیاست های قوه قضائیه در حل و فصل اختلافات از راه نهادهای داوری بخصوص در حوزه علوم و فناوری و سایر مصادیق مالكیت های معنوی، خواهان همكاری بخش داوری و میانجیگری وایپو برای برگزاری دوره ها ی آموزشی و كمك به تقویت این نهاد در تربیت داوران متخصص در ایران شد.
وی به همكاریهای دوجانبه با كشورها همچون دانمارك، كره جنوبی، سوئیس اشاره نمود و اضافه كرد: ما تلاش داریم با عنایت به اهمیت حوزه ضمانت اجرای مالكیت معنوی، از همكاریهای فنی و حقوقی وایپو برای آموزش قضات، پلیس و گمرك ایران بهره گیری نماییم.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی مالكیت معنوی با تاكید بر ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران و آمادگی كشورمان جهت تبدیل شدن به مركز آموزشی یا هاب(HUB ) خاورمیانه جهت دخیل شدن در كمك های توسعه ای وایپو در منطقه، بر اجرایی شدن تفاهم نامه سه جانبه امضا شده فی درخلال سازمان ثبت اسناد و املاك، دانشگاه تهران و سازمان جهانی مالكیت تاكید و لزوم عرضه كمك های فنی و حقوقی وایپو را در این خصوص خاطرنشان كرد.
خدائیان افزود: در مورد تأسیس دفاتر خارجی وایپو هم جمهوری اسلامی ایران درخواست خویش را برای دبیرخانه وایپو ارسال نموده است و ضمن درخواست تأسیس دفتر خارجی این سازمان بین المللی در ایران، اعتقاد داریم كه تصمیم گیری در مورد این دفاتر نباید بر مبنای رأی گیری باشد بلكه می بایست از راه اجماع و متناسب با ظرفیت كشورها صورت گیرد.
فرانسیس گری رئیس سازمان جهانی مالكیت معنوی هم در مراسم امضای این تفاهم نامه ضمن تقدیر از تلاش های خدائیان بعنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در وایپو اظهار داشت: ما برای تقویت ایران بعنوان هاب آموزشی منطقه تلاش می نماییم و مثل شما معتقدیم كه تأسیس دفاتر خارجی از راه رای گیری كه بعضی از كشورها به آن اشاره نمودند پیشنهاد خوبی نیست و تصمیم گیری در این خصوص می بایست از راه اجماع صورت گیرد.
پیگیری مشكلات مربوط به پرداخت هزینه های ثبت بین المللی برای متقاضیان ایرانی
نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی مالكیت معنوی در حاشیه برگزاری مجمع عمومی وایپو، در دیدار با جان ساندژ، معاون رئیس در بخش اختراعات و فناوری سازمان جهانی مالكیت معنوی، ضمن معرفی نظام مالكیت صنعتی جمهوری اسلامی ایران و زیرساخت های بوجود آمده و موفقیت كشورمان در حوزه مالكیت صنعتی و جهش چهار پله ای جمهوری اسلامی ایران در شاخص نوآوری سال 2019 و تقدیر از همكاریهای وایپو در اجرای موفقیت آمیز پروژه تأسیس دفاتر فناوری و نوآوری ( تیسك) در ایران، خواهان كمك این سازمان بین المللی در زمینه مشكلات پرداخت هزینه های ثبت بین المللی برای متقاضیان ایرانی با عنایت به مشكلات تحریم های ناعادلانه بر ضد جمهوری اسلامی ایران شد.
وی در این دیدار كه مدیر روابط بین المللی و همكاریهای (PCT ) و كارشناسان ارشد بخش بین المللی هم در آن حضور داشتند تصریح كرد: ما همچنان نیازمند آموزش های تخصصی مستمر برای كارشناسان و ذینفعان حوزه اختراعات ایران از جانب وایپو می باشیم.
جان ساندژ معاون رئیس در بخش اختراعات و فناوری سازمان جهانی مالكیت معنوی هم ضمن اشاره به رشد قابل توجه ایران در زمینه PCT اظهار داشت: مجمع عمومی این سازمان فرصت خوبی برای بیان مشكلات كشورها می باشد و بی گمان همكاران من همه درخواست های شما را پیگیری و مشكلات مربوط به پرداخت هزینه های ثبت اختراعات بین المللی برای متقاضیان ایرانی را از تمامی بخش های مربوطه دنبال خواهند كرد.
امضای سند همكاری دو ساله مراجع ملی مالكیت معنوی ایران و فرانسه
در حاشیه سفر خدائیان معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور جهت شركت در پنجاه و نهمین مجمع عمومی كشورهای عضو سازمان جهانی مالكیت معنوی كه در مقر این سازمان مستقر در ژنو در حال برگزاری می باشد، سند اجرای فعالیتهای دو ساله همكاری ذیل تفاهم نامه منعقده فی درخلال مؤسسه ملی مالكیت صنعتی فرانسه و مركز مالكیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاك كشور به امضا رسید.
به باعث این سند، طرفین در حوزه های كمك به تجاری سازی مالكیت معنوی بخصوص پشتیبانی از نشانه های جغرافیایی كالا با هدف رونق كسب و كارهای مربوط همچون تقویت SME ها، استارت آپ ها و همینطور آشنایی ذینفعان مالكیت معنوی با حقوق مربوط با نحوه ثبت و چگونگی پشتیبانی از دارایی های معنوی همكاری خواهند نمود.
برگزاری سمینارهای آموزشی مشترك فی درخلال دو مرجع ملی با همكاری وایپو و استفاده كارشناسان مربوط از فرصت های مطالعاتی در چارچوب برنامه های Summary School فرانسه، همچون موضوعات پیشبینی شده در این سند می باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب