آیا سال ۱۴۰۴ ایران واردکننده گندم می شود؟

آیا سال ۱۴۰۴ ایران واردکننده گندم می شود؟

به گزارش گل چرم، مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران پیشبینی کرد: شاید سال جاری به علت خشکسالی و سرمازدگی ناچار باشیم بخشی از گندم مورد نیاز کشور را وارد نماییم.



علی قلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران در رابطه با وضعیت زیر کشت گندم به خبرنگار مهر، اظهار داشت: سال جاری سطح زیر کشت گندم در کشور حدود ۶.۴ میلیون هکتار است؛ اما در بعضی مناطق همچون گلستان بعد از کشت به علت عدم بارش بذرها سبز نشدند.
وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گندم استان گلستان حدود ۷۰ هزار هکتار بود که به علت خشکسالی، بذرها سبز نشدند، اضافه کرد: این امر خسارت زیادی را متوجه تولید کرده و در دیگر استان ها هم بین ۲۰ تا ۷۰ درصد کشت گندم گرفتار صدمه شد.
وی افزود: در جنوب کشور به علت شرایط جوی اسفند ماه بخشی از مزارع گرفتار سرمازدگی شده و بخشی از گندم خوزستان هم از بین رفت.
این کارشناس حوزه کشاورزی با اشاره به اینکه وضعیت تولید سال جاری نسبت به سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ خوب نیست، اظهار نمود: عدم بارندگی در شروع فصل کشت گندم سبب شده تا عملکرد در سطح زیر کشت کاهش پیدا کند.
به گفته مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران، فصل کشت گندم در ایران در مناطق سردسیر از اواخر شهریور شروع می شود و این کشت در مناطق معتدل و گرمسیر تا دیماه ادامه پیدا می کند.
ایمانی ضمن اشاره به بارندگی های فروردین و اردیبهشت، بیان نمود: تأخیر در بارندگی ها به آخر سال و ماه های فروردین و اردیبهشت امکان دارد منجر به جوانه زدن بخشی از بذرهای سبز نشده شود.
وی پیشبینی کرد: شاید سال جاری ناچار باشیم بخشی از گندم مورد نیاز خویش را وارد نماییم.
این کارشناس حوزه کشاورزی اظهار نمود: خوزستان و گلستان به ترتیب ۱.۷ و ۱.۱ میلیون تن گندم کشور را تولید و تأمین می کردند که در سال ۱۴۰۳ به علت خشکسالی، خسارات زیادی به کشت آن در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ وارد شد.
وی خاطرنشان کرد: نخستین برداشت گندم باید در ایام ابتدایی فروردین در استانهای جنوبی مانند سیستان و بلوچستان و هم خوزستان صورت گیرد تا بتوان رقم کشت را تخمین زد.

وضعیت کشت آبی گندم

ایمانی در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به کشت آبی گندم در کشور، اظهار داشت: از ۶.۴ میلیون هکتار اراضی زیر کشت گندم، بیشتر از ۲ میلیون هکتار کشت آبی است. در این کشت هم دو چالش کمبود کود شیمیایی و گرانی سموم و آفت کش ها سبب کاهش راندمان ساخته شده است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران اظهار نمود: در دو مرحله کاشت و برداشت، گندم کاران با کمبود کود شیمیایی و گرانی سموم کشاورزی رو به رو بودند. ضعف مالی کشاورزان و افزایش قیمت تجهیزات جانبی کشاورزی در کنار خشکسالی سبب شده تا در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ خسارت زیادی به حوزه کشت همچون گندم وارد شود.

1404/01/01
13:11:20
5.0 / 5
60
تگهای خبر: تولید , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
گل چرم