چرا سیب زمینی گران شد؟

چرا سیب زمینی گران شد؟

به گزارش گل چرم، رییس انجمن سیب زمینی ایران اظهار داشت: متاسفانه عدم ذخیره احتیاطی 80 هزار تن سیب زمینی منجر به کمبود و افزایش این کالا شد و این درحالی است که به سبب افزایش قیمت صادرات هم نداشتیم.



به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، خسرو طالبی، رییس انجمن ملی سیب زمینی ایران، درباره ی دلیلهای کمبود و گرانی این محصول اظهار داشت: نوسانات قیمت سیب زمینی و پیاز مسئله ای سالانه نیست و سال هاست که این روند تکرار می شود؛ بطوریکه یک سال خرید عمده روی پیاز متمرکز است و سال دیگر روی سیب زمینی.

وی با تکیه بر ضرورت ذخیره سازی احتیاطی این محصولات اظهار داشت: اگر می خواهیم از این نوسانات خلاص شویم، پیشنهاد انجمن این است که هر ساله بودجه ای برای ذخیره سازی احتیاطی اختصاص داده شود. ما آمادگی داریم صفر تا صد این طرح را با همکاری تشکل های بخش خصوصی اجرا نماییم تا چنین بحرانی پیش نیاید.

طالبی با انتقاد از عملکرد وزارتخانه ها و سازمان های مسئول اضافه کرد: هنگامی که قیمت سیب زمینی پایین بود، پیشنهاد ذخیره سازی ۸۰ هزار تنی با مشارکت مردمی ارائه شد که از نظر مالی فشاری بر دولت وارد نمی کرد، اما متاسفانه تعدادی از رؤسای سازمان های استانی کوتاهی کردند و این طرح اجرائی نشد. نتیجه این بی توجهی، وضعیت فعلی بازار است.

وی همین طور درباره ی ممنوعیت صادرات سیب زمینی اظهار داشت: در دو ماه گذشته، قیمت این محصول در کشور بالا بود و از نظر اقتصادی توجیهی برای صادرات نداشت. آمار گمرک نیز نشان میدهد که صادراتی انجام نشده است. با این وجود، ممنوعیت صادرات می تواند بر تولید سال آینده تأثیر منفی بگذارد.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی ایران در آخر بر آمادگی این انجمن برای مساعدت با ذخیره سازی و مدیریت بازار تاکید کرد و خواهان همکاری بیشتر مسئولان برای ممانعت از تکرار چنین بحران هایی شد.




1403/12/25
11:35:28
5.0 / 5
100
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
گل چرم