۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه کشت شد
به گزارش گل چرم، مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی از کشت حدود ۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر پاییزه از آغاز مهر تا کنون اطلاع داد و اظهار داشت: کشت پاییزه چغندرقند تا پایان آذر ماه در کشور ادامه دارد.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، پیمان حصادی، مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: از آغاز مهر سال جاری تا کنون قرارداد کشت بیشتر از ۳۳ هزار و ۶۴۵ هکتار چغندر پاییزه میان کارخانجات قند و شکر کشور و کشاورزان منعقد شده که از این میزان ۳۱ هزار و ۷۰۰ هکتار تا کنون زیرکشت رفته است.
وی اظهار نمود: پاییز سال جاری متقاضی حداقل ۵۰ هزار هکتار کشت چغندر قند داشتیم، اما به علت محدودیت ظرفیت صنعتی در مناطق مستعد، اجازه افزایش کشت در این سطح را ندادیم.
حصادی با اشاره به اینکه در کشت پاییزه حداقل ۲۰ هزار تن روزانه ظرفیت صنعتی استحصال شکر از چغندر در کارخانجات خوزستان و ۱۰ هزار تن در استان ایلام و گلستان نیاز است، خاطرنشان کرد: اگر این ظرفیت مهیا بود می توانسیتم ۵ میلیون تن چغندر قند پاییزه تولید نماییم.
وی اظهار داشت: در کشت پاییزه بخش عمده آب مورد نیاز از راه آب باران و یا آب سبز تأمین می شود.
مجری طرح گیاهان قندی در مورد کشت نشایی چغندر قند هم اذعان کرد: کشت نشایی در سطح محدود در حال انجام می باشد و در استان هایی مانند خراسان رضوی که از آب کمتری برخوردار می باشند از این نوع کشت استقبال بیشتری می شود.
وی محدودیت ادوات مختص کشت نشایی را همچون علل محدودیت توسعه این نوع کشت دانست.
حصادی اضافه کرد: ما کشت نشایی چغندرقند را بعنوان یک الگوی کشت که در آن آب کمتری مصرف می شود، دنبال می نماییم. در روش کشت نشایی، طول دوره رشد و تعداد دفعات آبیاری کاسته می شود.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی افزود: علاوه بر پیگیری کشت نشایی چغندرقند، به دنبال روش های دیگر برای افزایش بهره وری و عملکرد تولید هم هستیم و در این خصوص یکی از روش هایی که روی آن کار می نماییم افزایش تعداد بوته در هکتار است.
وی اظهار نمود: تلاش می نماییم تعداد کشت بوته ها را در هر هکتار به ۸۰ هزار تا ۱۰۰ هزار عدد برسانیم تا حداقل عملکرد تولید چغندرقند به ۸۰ تن در هکتار به دست آید.
حصادی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی به وظیفه خود در زمینه افزایش عملکرد تولید چغندر قند در واحد سطح برای تولید شکر عمل کرده است، اظهار داشت: سطح زیرکشت چغندر بهاره در دهه ۹۰ نسبت به دهه ۷۰ نصف شده، اما به رغم کاهش سطح کشت، تولید این محصول دو برابر شده است که حاکی از افزایش عملکرد می باشد.
وی اظهار نمود: در دهه ۷۰ میانگین عملکرد تولید چغندر بهاره کمتر از ۳۰ تن در هکتار بود، اما امروز این عدد به بالای ۵۷ تن رسیده است.
مجری طرح گیاهان قندی، عملکرد تولید چغندرقند پاییزه را هم بیشتر از ۷۰ تن در هکتار عنوان نمود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب