نایب رئیس كمیسیون كشاورزی :

۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار صرف واردات کالاهای اساسی می شود

۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار صرف واردات کالاهای اساسی می شود

به گزارش گل چرم، نایب رییس کمیسیون کشاورزی اظهار داشت: چرا باید ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی هزینه شود در حالیکه تراز تجاری کشور منفی ۱۱ میلیارد دلار است.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، یازدهمین همایش اقتصاد مقاومتی با عنوان «کشاورزی بهره وری و تجارت تحریم ناپذیر» راه اندازی شد. برگزاری این همایش با ۱۰ نشست تخصصی به مدت ۳ تا ۶ ماه ادامه خواهد داشت.
پیمان فلسفی، نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر به سخنان حضرت امام و رهبر معظم انقلاب رجوع شود تأکیدات بسیاری در قسمت کشاورزی دارند. امام در جمله ای فرمودند، کشاورزی اساس اقتصاد کشور است. همینطور رهبر انقلاب بیان کردند، صنعت و پول نفت باید در خدمت کشاورزی باشد.
وی با اعلان اینکه این سخنان مبنای دینی دارد، اضافه کرد: بر مبنای اطلاعات مرکز آمار ایران سهم بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ در تولید ناخالص داخلی ۸.۳ درصد بود و سهم آن در اشتغال ۱۴.۴ درصد بوده است. اما پرسش اینست که حمایت های دولتی کدام نقص کشاورزی را پوشش می دهد.
فلسفی افزود: سیاست های حمایتی دولت ها در ابتدا برای این بود که شکاف عملکرد را پاسخ دهد. امروز این سیاستگذاری تغییر کرده و برای تثبیت ثروت واقعی کشاورزان است تا شکاف رفاهی آنها را پوشش دهد. پس سیاست ها باید به افزایش سطح درآمد و بهبود رفاه کشاورزان منجر شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم توسعه به عقب ماندگی تاریخی بخش کشاورزی اشاره کردند که باید جبران شود. متأسفانه تا امروز آن گونه به این مورد توجه نشد.
وی افزود: سهم ناعادلانه در اشتغال و سختی کار. منجر به عدم توسعه متوازن بخش های اقتصادی کشور شده که امنیت غذایی را با مخاطرات رو به رو خواهد نمود. در واقع با الگوی تأمین غذا ارزانقیمت برای جامعه شهری باعث سرکوب قیمتها در عرصه تولید کشاورزی شده است.
فلسفی تصریح کرد: ما در دستیابی به امنیت غذایی به دنبال افزایش قیمتها نیستیم بلکه حمایت های دولت باید به سمتی برود که کشاورز احساس نکند درحال ضرر است. یارانه این بخش باید باعث رضایت کشاورزان شود.
وی اظهار داشت: اگر قیمت محصولات در بازار بالا است به واسطه دلال ها بوده و سود به جیب آنها می رود.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به تأمین پایدار غذا تصریح کرد: امروز با کمبود منابع پایه رو به رو هستیم و باید بسمت تولید بهره ور برویم. چرا باید ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی هزینه شود در حالیکه تراز تجاری کشور منفی ۱۱ میلیارد دلار است.
فلسفی با اعلان اینکه کشور ظرفیت این را دارد که به صادرکننده کالای اساسی تبدیل گردد، به برزیل اشاره نمود و اظهار داشت: برزیل در چند دهه گذشته واردکننده گوشت بود اما امروز یکی از بزرگترین صادرکننده گوشت در جهان است.
این نماینده مجلس دوازدهم اظهار نمود: در حالیکه کشور در تأمین غلات ۲.۴ میلیارد دلار وابستگی دارد در تولید کالاهای غیر تولیدی مانند هندوانه با مازاد تولید رو به رو هستیم یا سال قبل بخشی از سیب زمینی به سبب مازاد از بین رفت. الگوی کشت احتیاج به اعتبار دارد در حالیکه در بودجه عمومی کشور در سال قبل ۱.۵ تا ۲ درصد اعتبار اختصاص داده شد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: در بدترین حالت ۸.۳ درصد تولید ناخالص داخلی در قسمت کشاورزی بوده اما سهم آن در تخصیص اعتبار بسیار پایین و میزان سرمایه گذاری از دهه ۳۰ تا امروز سالانه بیشتر از ۵ درصد نبوده است.
این قانونگذار با اشاره به اینکه تخصیص اعتبار، میزان سرمایه گذاری و اختصاص خطوط اعتباری برای صادرات از مشکلات جدی این حوزه محسوب می شود، خاطرنشان کرد: سال قبل یکی از ابلاغیه ها به بانک ها، اختصاص ۲۵ درصد تسهیلات به بخش کشاورزی بود که محقق نشد.
وی اظهار داشت: در شرایط اقتصادی فعلی و تحریم لزوم داشت به بخش کشاورزی توجه بیشتر می شد، ضمن اینکه اقتصاد مقاومتی بیشترین سنخیت را با اقتصاد مقاومتی دارد. در جهان برزیل با همین سیاست پیش رفت و امروز بخش کشاورزی در اقتصاد این کشور رتبه نخست را دارد یا هندوستان با همین سیاست در شکوفایی بخش کشاورزی موفق عمل کرد.
این نماینده مجلس دوازدهم در انتها اظهار داشت: مجلس از منظر نظارتی و قانون گذاری مبحث امنیت غذایی را پیگیری می کند. ما خلا قانونی نداریم و همان گونه که رهبری تاکید نمودند باید ۹۰ درصد خودکفایی کشاورزی که در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده محقق شود. در این خصوص مجلس در کنار دولت می باشد.


منبع:

1403/08/22
09:39:28
5.0 / 5
25
تگهای خبر: بازار , تولید , صادرات , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
گل چرم