آیا سلامت غذایی فدای افزایش تولید می شود؟

آیا سلامت غذایی فدای افزایش تولید می شود؟

به گزارش گل چرم، رییس سازمان نظام دامپزشکی اظهار داشت: سلامت غذایی در کنار افزایش تولید مورد تاکید حاکمیت است بدین جهت در ماده 34 برنامه هفتم توسعه دستورالعمل آن برای دو وزارتخانه جهاد و بهداشت مشخص شده است.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، امروز ۱۵ مهر و در هفته دامپزشکی، نشست خبری سازمان نظام دامپزشکی کشور در محل این سازمان اجرا شد. حامد زارعی، رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور با اعلان اینکه این سازمان در دهه ۷۰ برمبنای مصوبه مجلس شورای اسلامی تأسیس شد، اظهار داشت: تشکیل این سازمان یک ضرورت بود که تحت نظارت رییس جمهوری فعالیت دارد.
وی به صدور مجوزها اشاره نمود و اضافه کرد: در دو سال اخیر حدود ۹۰ هزار پروانه اماکن بهداشتی از طرف سازمان صادر شده که رشد ۴۰ درصدی را نشان میدهد.
زارعی با اشاره به آمار مجوزها در ۴ ماهه نخست سال، افزود: در عرصه دام ۶ هزار و ۳۰۲ پروانه بهداشتی، در عرصه طیور ۵ هزار و ۴۵۲ پروانه بهداشتی و در عرصه آبزیان ۱۴۵۴ پروانه بهداشتی صادر گردیده است.
وی تصریح کرد: البته این آمار فقط مربوط به صدور مجوزهای جدید نبوده و تمدید و توسعه ظرفیت را هم شامل می شود.
زارعی درباب مجوزها افزود: باتوجه به تاکید بر افزایش تولید گوشت در کشور، تقاضا برای میدان دام بیشتر شده و در ۴ ماهه امسال ۲۸ مجوز برای میدان دام و ۴۹ مجوز مربوط به مرکز جمع آوری شیر، صادر گردیده است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی در ادامه سخنان خود به ارائه گزارشی از آمار صدور مجوزها در دو سال اخیر پرداخت و اظهار داشت: در عرصه دام ۳۷ هزار و ۴۹۶ مجوز، طیور ۳۷ هزار و ۳۸۶ مجوز و آبزیان ۹ هزار و ۲۹۵ مجوز پروانه بهداشتی صادر شد که باید ۵۱ هزار و ۹۹۸ گواهی بهداشتی برای دامداری های روستایی و عشایری را هم به آن افزود.

سامانه سپاری خدمات

زارعی در بخش دیگری از سخنان خود به سامانه سپاری تمام خدمات این سازمان به متقاضیان خود اشاره نمود و اظهار داشت: خدمات دهی سازمان نظام دامپزشکی به صورت غیر حضوری و بوسیله سامانه جامع نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی (ساندا) به انجام می رسد. این سامانه به درگاه ملی صدور مجوزها متصل بوده و خدمات کشوری است. به عنوان مثال، یکی از خدمات قابل ارائه این سازمان، دادن شماره نظام پزشکی به فارغ التحصیلان دامپزشکی بوده که این امر در حقیقت اعتباری است برای ایجاد مطب، اشتغال زایی، درست کردن مهر طبابت و… که مراجعه کنندگان با اطمینان خاطر از خدمات درمانی و بهداشتی مراکز بهداشتی دامپزشکی بهره گیرند.
وی با اعلان اینکه سالانه ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ دامپزشک از دانشگاه های کشور فارغ التحصیل می شوند، افزود: این سازمان دارای ۴۵ هزار عضو شامل تکنسین، کارشناس، دکتر عمومی دامپزشک و دکتر تخصصی دامپزشکی است.

تکمیل زیرساخت های دامی

زارعی در ادامه این جلسه خبری به مناسبت هفته دامپزشکی تصریح کرد: سخت گیری های گذشته و اعمال سلیقه ای که برای صدور مجوز صورت می گرفت، شکسته شده و این امر به افزایش تولید و سبد محصولات دامی کمک می نماید.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی با اعلان اینکه قسمتی از این مجوزها در امتداد تکمیل و به سازی زیرساخت ها است، اظهار داشت: طی یک دهه گذشته، کشتار دام های مولد در کشور روند فزونی داشت؛ زمان نیاز است تا زیرساخت ها برای تولید گوشت قرمز بازسازی شود. بدین جهت قسمتی از این مجوزها مربوط به این حوزه بوده و در چند سال آینده عملکرد آن در بازار قابل مشاهده خواهد بود.
وی افزود: البته بیش از ۱۲ تا ۱۳ هزار پروانه بهداشتی صادر شده طی دو دهه گذشته در کشور وجود دارد که هنوز به بهره برداری نرسیده است. این معضلی برای توسعه حوزه دام و طیور بوده که موضوع درحال رسیدگی است.
به گفته رییس سازمان نظام دامپزشکی، سیاست وزارت جهاد کشاورزی تعیین تکلیف تمام این پروانه های بهداشتی است که باید در سریعترین زمان صورت گیرد.

تاکید بر سلامت غذا در کنار افزایش تولید

زارعی افزود: سلامت غذایی در کنار افزایش تولید مورد تاکید حاکمیت است بدین جهت در ماده ۳۴ برنامه ۵ ساله هفتم توسعه آمده است «به منظور افزایش سطح سلامت و ایمنی مواد غذایی و جلوگیری از تعارض منافع، وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی مجازند برای کارآمد سازی نظارت بهداشتی و فنی دولت بر کارخانه ها و کارگاه های تهیه مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی موضوع قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب ۱۳۴۶/۰۴/۲۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی و قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب ۱۳۳۴/۰۳/۲۹ با اصلاحات و الحاقات بعدی و کشتارگاه ها و کارخانه های تولید و تهیه فرآورده های خام دامی موضوع قانون سازمان دامپزشکی کشور مصوب ۱۳۵۰/۰۳/۲۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی و قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۲۴، نسبت به صدور مجوز تأسیس کانون های مسئولان فنی و بهداشتی با رعایت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار اقدام نمایند.
آئین نامه اجرائی این ماده ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های مذکور و با همکاری وزارت دادگستری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.»
وی اضافه کرد: این امر نشان از اهمیت ارتقا کیفیت و تضمین سلامت تولیدات در کنار تامین امنیت غذایی از طرف مدیران بالادستی دارد.

کجا هزینه شود، بهتر است؟

رامین سلامتی، رییس شورای دامپزشکی استان تهران هم در این خصوص اضافه کرد: یکی از چالش های موجود در عرصه سلامت تولیدات دامی این است که سازمان و نهادهای این بخش زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که بر افزایش تولید تاکید دارد؛ در صورتیکه در کشورهای دنیا این مجموعه زیر نظر وزارت بهداشت مدیریت می شود.
وی اظهار داشت: این امر تضاد منافع به وجود آورده و هدف نخست وزارت جهاد کشاورزی ارتقا کمی مواد غذایی است در صورتیکه سلامت تولیدات از اهمیت بسیار در حفظ سلامت جامعه، کاهش هزینه کرد وزارت بهداشت و نیز رونق صادرات، برخوردارست.


منبع:

1403/07/16
12:29:00
5.0 / 5
505
تگهای خبر: آموزش , بازار , تولید , جهاد كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
گل چرم