ضرورت تسریع اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت

ضرورت تسریع اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت

به گزارش گل چرم، معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار داشت: با رویکرد مثبت دولت چهاردهم نسبت به منابع طبیعی و محیط زیست، امیدواریم اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور تسریع و اهداف آن محقق شود.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، نقی شعبانیان، معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: با رویکرد مثبت دولت چهاردهم نسبت به منابع طبیعی و محیط زیست، امیدواریم اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور تسریع و اهداف کمی و کیفی آن محقق شود.
وی اضافه کرد: در اجرای این طرح، مردم و تشکل ها پای کار هستند، اما انتظار می رود صنایع و سایر نهادها در کشور مشارکت و حمایت بیشتری از خود نشان دهند.
وی اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت را باتوجه به تغییرات شدید اقلیمی، گرمایش زمین و ادامه خشکسالی ها، فرسایش خاک، کاهش منابع آبی و فرونشست ها ضروری خواند و اضافه کرد: بخش کشاورزی بیشترین لطمه را از این تغییرات خواهد دید و بدین جهت با حمایت جدی دولت و صنایعی که انتشار دهنده دی اکسید کربن هستند، باید تلاش نماییم کاشت یک میلیارد درخت در بازه زمانی تعیین شده محقق شود و کاشت نهال در حوزه های منابع طبیعی دست کم برای سالهای متمادی نیز ادامه پیدا کند.
شعبانیان با اعلان اینکه در ایام اخیر برای اولین بار، نماینده ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور بازدید از جنگل های زاگرس را آغاز نموده است، اظهار داشت: احیا و غنی سازی جنگل های کشور اهمیت فراوانی همچون برای مقابله با ریزگردها و ذخیره آب اهمیت دارد و امیدواریم با این بازدیدها و بررسی ها، قدمهای بلندی در این جهت در دولت پزشکیان برداشته شود.
وی سطح جنگل های زاگرس را شش میلیون هکتار عنوان و اشاره کرد: سه میلیون هکتار از این جنگلها نیاز به احیا و غنی سازی دارد و باید نهال در این سطح مستقر شود.
دبیر ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بر تامین اعتبار این طرح تاکید و اظهار داشت: امسال ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل طرح صیانت از جنگل های خارج از شمال برای این طرح تصویب شده و ما منتظر پرداخت ها هستیم تا کارها با سرعت بیشتری صورت گیرد.
وی در همین حال اضافه کرد: این طرح هزینه بر است و خصوصاً برای تهیه گلدان ها، دستمزد کارگران و تولید و مراقبت از نهال ها در نهالستان ها، نیاز به اعتبار و حمایت دولت داریم و توانایی مردم برای مشارکت در این طرح محدود است.
شعبانیان با اعلان اینکه برمبنای برنامه ریزی های این طرح، سالانه باید ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید و کاشته شود، بیان داشت: در سال نخست این طرح ۲۳۷ میلیون اصله نهال جنگلی با کیفیت توسط بخش دولتی و خصوصی تولید و بخش عمده آن در حوزه های منابع طبیعی و برای زراعت چوب کاشته شد و حدود ۵۰ میلیون نهال دیگر برای رسیدن به شرایط استاندارد رشد، در نهالستان ها باقی ماند.
وی افزود: امسال که سال دوم این طرح است، بالاتر از ۱۴۰ میلیون اصله نهال جنگلی با کیفیت و استاندارد توسط بخش دولتی و خصوصی تولید شده است و با حمایت های دولت و صنایع، تامین اعتبار و برنامه ریزی، نوسانات تولید نهال جنگلی در سال آینده جبران می شود.
دبیر ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اظهار داشت: امسال حدود ۷۷ میلیون اصله نهال جنگلی توسط بخش دولتی و مابقی توسط بخش خصوصی تولید شده است.
وی اعلام نمود: کاشت این نهال ها در مناطق گرمسیری شروع شده است.
شعبانیان توضیح داد: بنا داریم از ۱۴۰ میلیون اصله نهال جنگلی تولید شده در امسال، حدود ۲۰ میلیون اصله را برای رسیدن به شرایط استاندارد رشد به مدت دو تا سه سال در نهالستان ها نگهداری نماییم و ۵۰ درصد باقیمانده به زراعت چوب و مابقی به احیا و غنی سازی جنگلها، توسعه فضای سبز و بیابان زدایی اختصاص خواهد یافت.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: استقبال مردم از زراعت چوب به سبب درآمدزایی، زیاد است بطوریکه در این طرح برنامه ریزی شده که ۵۰ درصد نهال ها را به این بخش اختصاص دهیم.
وی با اشاره به تصویب قانون افزایش راندمان کشاورزی و منابع طبیعی در سال ۱۳۸۹ بیان کرد: بر طبق این قانون، دولت موظف است سرانه مصرف فضای سبز و جنگل را از ۱۷۰۰ مترمربع برای هر نفر، در مدت ۱۰ سال به ۲۵۰۰ متر مربع برساند.
شعبانیان اضافه کرد: معنای این هدف گذاری این است که حدود ۷ تا ۸ میلیارد اصله نهال باید تولید و در حوزه ها کاشت و نگهداری شود.


منبع:

1403/07/10
14:32:49
5.0 / 5
227
تگهای خبر: استاندارد , تولید , كشاورزی , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
گل چرم