تورم مواد غذایی به کمترین رقم 4 سال اخیر کاهش یافت

تورم مواد غذایی به کمترین رقم 4 سال اخیر کاهش یافت

گل چرم: طبق گزارش مرکز آمار در اردیبهشت امسال متوسط افزایش قیمت مواد غذایی نسبت به اردیبهشت سال قبل (تورم نقطه به نقطه) به 22.7 درصد رسید که تقریباً در 4 سال اخیر کمترین رقم است.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در ماه های پایانی دولت گذشته با وجود تخصیص میلیاردها دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، بالای ۶۰ درصد بود.
با شروع به کار دولت سیزدهم تورم مواد غذایی حدود ۲۰ واحد درصد کاهش پیدا کرد اما از اوایل سال ۱۴۰۱ به علت حذف سیاست رانت های ارز ۴۲۰۰ تومانی، نرخ تورم مواد غذایی افزایشی شد که البته دولت با پرداخت یارانه های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی توانست بخش زیادی از آن افزایش هزینه ها را جبران کند.
به همین دلیل بود که شاخص ضریب جینی که مؤید فاصله درآمدی بین دهک ها در کشور است در سال ۱۴۰۱ بهتر شد که مبین افزایش قدرت خرید اقشار کم درآمد با دریافت یارانه های جدید با وجود افزایش قیمت مواد غذایی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود.
از خرداد ۱۴۰۲ تورم نقطه به نقطه مواد غذایی با کاهش حدود ۳۰ واحد درصدی مواجه گردید که ناشی از تخلیه تورمی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و از آن پس تورم مواد غذایی به زیر ۴۰ درصد رسید و در سه ماه اخیر هم به کمتر از ۳۰ درصد کاسته شده است.
در اردیبهشت سالجاری هم تورم نقطه به نقطه مواد غذایی به ۲۲.۷ درصد کاسته شده که کمترین رقم این شاخص در حدود ۴ سال قبل است.
بر این اساس با ادامه کاهش متوالی تورم مواد غذایی از یک سو و تداوم پرداخت یارانه های نقدی و کالابرگ از طرفی، طبیعی است که قدرت خرید اقشار متوسط و کم درآمد بهتر شده و شاخص ضریب جینی هم همچنان کمتر شود که نشانه اثرگذاری سیاست های اقتصادی دولت سیزدهم در بهبود عدالت درآمدی در جامعه است.
 


منبع:

1403/03/04
23:58:21
5.0 / 5
436
تگهای خبر: خرید , كالا , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
گل چرم