پنجم آبان روز ملی زعفران نامگذاری شد
گل چرم: باتوجه به قدمت طلای سرخ در ایران و در امتداد پشتیبانی از این محصول ملی و راهبردی و جلوگیری از به حیطه در آوردن این محصول ایرانی توسط سایر کشورها پنجم آبان روز ملی زعفران نامگذاری شد.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، در مراسم آئین رونمایی از ابلاغیه ثبت ۷ روز محصول در تقویم رسمی کشور، در امتداد گسترش نشاط اجتماعی و فرهنگی زیست بوم پایه و تعالی هویت ملی از مسیر بهسازی و به روز رسانی ابزارهای حافظه فرهنگی در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» پنجم آبان «روز ملی زعفران» نامگذاری شد.
احسان مصطفوی، عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان گیاهان دارویی، فرآورده های غذایی و زعفران ایران در این خصوص اظهار داشت: باتوجه به قدمت طلای سرخ در ایران و در امتداد پشتیبانی از این محصول ملی و راهبردی و جلوگیری از به حیطه در آوردن این محصول ایرانی توسط سایر کشورها و پیشی گرفتن در ثبت روز ملی زعفران به نام ایران، طی مکاتبات انجام شده در سال ۱۳۹۹ با وزیر وقت جهاد کشاورزی کشور، پیشنهاد روز ملی زعفران در تقویم کشور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شد اما باتوجه به تغییر دولت، این طرح مسکوت ماند و عاقبت با پیگیری های انجام شده طی این سال ها عاقبت روز ۵ آبان در تقویم به نام روز ملی زعفران نامگذاری شد.
وی ضمن اشاره به اهمیت صیانت از زعفران ایران و پشتیبانی از زعفران کاران اشاره کرد: در طول تاریخ، تولید و صادرات محصولات و کالاهایی چون زیره، ابریشم، خاویار، فرش، پسته و فیروزه به عنوان محصولات راهبردی کشور بوده است؛ اما متأسفانه به علت عدم توجه به حوزه های بین المللی و عدم انسجام بخش های مرتبط داخلی، شاهد تضعیف مالکیت و جایگاه ایران در این محصولات هستیم.
عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و معاون طرح و برنامه خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران افزود: باتوجه به ارزش بالای زعفران و نیز خواص بسیار این محصول، امروز تعدادی از کشورها درحال ورود به بازار کشت و تولید آن بوده و جایگاه زعفران ایران در بازارهای جهانی در معرض خطر قرار گرفته است بدین جهت باشگاه خلاقیت، آموزش، حمایت و بهره برداری زعفران یونسکو در تلاش است با همیاری همه فعالان این حوزه، زعفران ایران را به جایگاه واقعی خود در جهان برساند.
زعفران و توسعه بازارهای صادراتی
در ادامه محمد علی رضایی، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تجاری ایران اظهار داشت: اهمیت انتخاب روزی به عنوان روز ملی زعفران می تواند کمک خوبی به ما درباب پیشبرد اهداف توسعه بازار این محصول داشته باشد.
وی اظهار داشت: زعفران ذاتاً و بصورت سنتی یک ادویه است. تعیین روز ملی زعفران یک مناسبت منحصر به فرد را به جشن زعفران اختصاص می دهد و آنرا از سایر ادویه ها متمایز می کند. این تمایز، ارزش درک شده زعفران را در بازار بالا می برد و وضعیت آنرا به عنوان یک محصول ممتاز تقویت می کند.
وی با اشاره به اینکه آگاهی از برند و دیده شدن در سطح بین الملل از دیگر فواید اختصاص روز خاصی برای زعفران است، اظهار داشت: یک روز اختصاصی، آگاهی مصرف کنندگان را نسبت به زعفران افزایش و در نتیجه دیده شدن آنرا در سطح بین المللی بالا می برد. این افزایش آگاهی می تواند منجر به افزایش تقاضا و فروش محصولات زعفران شود.
رضایی در ادامه سخنان خود بیان کرد: روز ملی زعفران می تواند به یک نماد ملی و میراث فرهنگی تبدیل گردد و زعفران را بخشی جدایی ناپذیر از هویت ایران قرار دهد. این اهمیت فرهنگی نه فقط وفاداری مصرف کننده را تقویت می کند، بلکه حس اجتماعی را در میان علاقه مندان به زعفران تقویت می کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تجاری ایران اشاره کرد: اختصاص یک روز به این محصول می تواند با نشان دادن تعهد ایران به ترویج و حفظ کشت و تولید زعفران، رقابت پذیری ایران را در بازار جهانی زعفران افزایش دهد. این امر می تواند توجه بین المللی را به خود جلب نماید و ایران را به عنوان پیشرو در صنعت زعفران معرفی نماید.
گفتنی است، هم اکنون زعفران در صنایع مختلف در جهان همچون صنایع آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، صنایع طعم و رنگ های طبیعی و صنایع دارویی مصرف می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب