برآورد میزان کود دهی متناسب با نیاز خاک نیست
به گزارش گل چرم، رییس بخش تحقیقات شیمی، حاصل خیزی خاک و تغذیه گیاه مؤسسه تحقیقات آب و خاک اظهار داشت: عمده توزیع کود برمبنای مقدار تولید گندم بوده و میزان نیازمندی خاک نادیده گرفته می شود.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، فرهاد مشیری، رییس بخش تحقیقات شیمی، حاصل خیزی خاک و تغذیه گیاه مؤسسه تحقیقات آب و خاک درباره ی مشکلات کود دهی و تامین راندمان در عرصه کشاورزی، اظهار داشت: راندمان محصولات بطور متوسط ۳۰ تا ۵۰ درصد وابسته به تغذیه متعادل است و تنها به یک یا دو عنصر نمی توانیم اکتفا نماییم.
وی اضافه کرد: یکی از مهم ترین وظایف جهاد کشاورزی ترویج دانش در بین کشاورزان است که البته اقداماتی خوبی هم صورت گرفته اما همچنان کشاورزانی هستند که به سبب فقدان دانش کافی محصولات آنها بازدهی مطلوب را ندارد.
وی افزود: در نظام کود دهی رعایت چند رکن ضروری است؛ یکی از نیازسنجی ها در این زمینه برآورد کود مطابق با واقع است. چند مدل در عرصه برآورد کود وجود دارد که یک مدل آن آنالیز روند در سالهای قبل در منطقه هدف است. مدل دیگر برآورد نرخ رشد باتوجه به شرایط اقلیمی، سیاسی، اقتصادیست.
وی با اعلان اینکه در مؤسسه تحقیقات آب و خاک از مدل گیاه محور استفاده می شود، اشاره کرد: در این مدل ۴ دسته اطلاعات به تفکیک هر استان و هر محصول مورد بررسی قرار می گیرد. یک بحث آن سطح زیر کشت است که ما چقدر انتظار تولید داریم و به آن سنجه هایی از قبیل این که در استان چقدر گرفتار کمبود عناصر در خاک هستیم را اضافه می نماییم.
وی تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد از خاک کشور گرفتار کمبود فسفر و ۳۰ درصد نیز گرفتار کمبود پتاسیم است.
مشیری اشاره کرد: در عرصه برآورد کود یک فاصله علمی با توزیع آن وجود دارد که عمده توزیع انجام شده در سامانه های توزیع نهاده ها کود، برمبنای مقدار تولید گندم بوده است. در نتیجه نیاز خاک و عناصر موجود در آن در برآورد توزیع کود مورد توجه واقع نشده است.
رئیس بخش تحقیقات شیمی، حاصل خیزی خاک و تغذیه گیاه مؤسسه تحقیقات آب و خاک اعلام نمود: این مؤسسه دوره نسخه نویسی کودی را برای اولین بار برای کشاورزان و تشکل های مردمی برگزار کرده که از آن استقبال خوبی شد. امیدواریم این آموزش ها کارکرد خودرا در عرصه کشت نشان دهد.
منبع: golcharm.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب