تورم كالاهای صادراتی ۱۱۸ درصد شد

تورم كالاهای صادراتی ۱۱۸ درصد شد

گل چرم: شاخص بهای كالاهای صادراتی ایران در ۱۲ ماهه منتهی به آبان ماه سال جاری نسبت به دوره مشابه قبل از آن ۱۱۸.۵ درصد افزایش داشته است.



به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، برمبنای آمار بانك مركزی ایران از شاخص بهای كالاهای صادراتی ایران، این شاخص در آبان ماه سال جاری نسبت به مهرماه ماه، ۵.۹ درصد كاهش یافته و نسبت به آبان ماه پارسال باز افزایش ۲۴۰ درصدی را نشان داده است.

همچنین شاخص بهای این كالاها در هشت ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶۲.۶ درصد افزایش را نشان داده است و از طرف دیگر این شاخص در ۱۲ ماهه منتهی به آبان ماه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال پیش از آن ۱۱۸.۵ درصد افزایش را تجربه كرده است.

به عبارت دیگر می توان اظهار داشت كه نرخ تورم كالاهای صادراتی ایران در آبان ماه سال جاری به ۱۱۸.۵ درصد رسیده و از جانب دیگر تورم نقطه به نقطه باز در این كالاها برابر ۲۴۰ درصد است.

بر اساس این گزارش، همین طور شاخص بهای محصولات حیوانی صادراتی ایران در آبان ماه سال جاری نسبت به ماه قبل از آن ۶.۳ درصد كاهش و نسبت به ماه مشابه پارسال ۲۳۵.۷ درصد افزایش داشته است.

محصولات نباتی

محصولات نباتی باز در این مدت نسبت به ماه قبل از آن ۹.۷ درصد كاهش قیمت صادراتی داشته اند كه تغییرات شاخص بهای آنها در آبان ماه نسبت به ماه مشابه پارسال ۲۲۴.۴ درصد افزایشی بوده است.

این كاهش بیشتر ناشی از پایین آمدن شاخص بهای بعضی از اقلام نظیر پسته برابر ۱۴.۶ درصد، زعفران ۹.۱ درصد، خرما ۶.۱ درصد، كشمش و سبزه ۲.۱ درصد، پودر عصاره شیرین بیان ۶.۷ درصد و مغز بادام با ۶.۱ درصد بوده است.

چربی ها و روغن های حیوانی و نباتی باز نسبت به مهرماه سال جاری ۲۸.۸ درصد كاهش و نسبت به ماه مشابه پارسال ۱۷۲.۴ درصد افزایش را نشان داده است.

شاخص بهای محصولات صنایع غذایی، نوشابه ها و توتون در آبان ماه سال جاری نسبت به ماه قبل از آن چهار درصد كاهش را نشان داده است و این در شرایطی است كه شاخص بهای این محصولات نسبت به ماه مشابه پارسال ۲۲۰.۴ درصد افزایش داشته است.

محصولات معدنی

در ماه مورد بررسی، كاهش شاخص بهای بعضی از اقلام مانند روغن صنعتی معادل ۱۱.۶ درصد، كنسانتره مس ۶.۱ درصد، موم پارافین ۵.۷ درصد، سیمان دو درصد، روغن موتور ۶.۵ درصد و پودر باریت ۶.۱ درصد سبب شد تا شاخص قیمت گروه محصولات معدنی به میزان ۱.۹ درصد نسبت به ماه قبل از آن كاهش داشته باشد.

شاخص قیمت این گروه در مقایسه با ماه مشابه پارسال ۲۳۸ درصد افزایش را نشان داده است.

صنایع شیمیایی و صنایع وابسته

در ماه مورد گزارش، شاخص قیمت گروه محصولات صنایع شیمیایی و صنایع وابسته با كاهشی معادل ۶.۲ درصد مواجه گردید كه این كاهش بیشتر تحت تاثیر پایین آمدن شاخص بهای برخی از اقلام خصوصاً استیرن برابر ۱۸.۲ درصد، منو اتیلن گلایكول ۱۲.۲ درصد، كود اوره ۴.۹ درصد، پودرها و مایعات شوینده ۷.۷ درصد، آمونیاك ۱.۳ درصد، دودسیل بنزین ۶.۱ درصد، شامپو ۱۵.۱ درصد، سود كاستیك ۶.۱ درصد، اكسید مولیبدن هفت درصد و چسب، ضد زنگ، كریستال ملامین و اسپری رنگ هریك معادل ۶.۱ درصد بود. در این ماه، شاخص بهای متانول ۳.۶ درصد افزایش یافت.

شاخص بهای این گروه نسبت به ماه مشابه پارسال برابر ۳۰۷.۲ درصد افزایش یافته است.

مواد پلاستیك و كائوچو و مصنوعات آن

در آبان ماه سال جاری، شاخص بهای گروه پلاستیك و كائوچو و مصنوعات آنها نسبت به ماه پیش از آن معادل ۸.۲ درصد كاهش داشته و این كاهش بیشتر ناشی از پایین آمدن شاخص قیمت پلی اتیلن سبك به میزان ۸.۲ درصد، پلی اتیلن سنگین ۱۰.۳ درصد و شیلنگ پلاستیكی، لاستیك رویی موتورسیكلت، پلی وینیل كلراید و پلی كربنات هر كدام به میزان ۶.۱ درصد بود.

شاخص بهای این گروه باز نسبت به ماه مشابه سال قبل برابر ۲۱۶.۸ درصد افزایش را نشان داده است.

مواد نسجی و مصنوعات از این مواد

در این ماه، كاهش شاخص بهای اقلامی مانند فرش پشمی دست باف معادل ۱۰.۵ درصد، فرش ماشینی ۱۱ درصد، گونی پروپیلن شش درصد، الیاف پلی استر ۲۱.۵ درصد و موكت، پوشاك نوزاد و پارچه تورباف هر یك به میزان ۶.۱ درصد سبب شد تا شاخص بهای گروه مواد نسجی و مصنوعات از این مواد نسبت به ماه قبل به میزان ۹.۹ درصد كم شود.

شاخص بهای گروه مذكور معادل ۱۳۵.۳ درصد بالاتر از عدد شاخص ماه مشابه پارسال را نشان داده است.

فلزات معمولی و مصنوعات آن ها

در ماه مورد بررسی، شاخص بهای گروه فلزات معمولی و مصنوعات آنها نسبت به ماه قبل به میزان ۷.۴ درصد كاهش داشت. كاهش مذكور عموما در اثر پایین آمدن شاخص قیمت بعضی از اقلام خصوصاً آهن كلاف گرم معادل ۵.۳ درصد، شمش روی ۶.۵ درصد، تیرآهن ۹.۱ درصد، شمش سرب ۸.۳ درصد، انواع لوله گالوانیزه ۶.۱ درصد و فرومولیبدن ۷.۴ درصد بود.

شاخص قیمت این گروه باز نسبت به آبان ماه پارسال ۲۲۳.۱ درصد رشد كرده است.

بر اساس این گزارش، شاخص بهای گروه های پوست و چرم و محصولات چرمی ۶.۱ درصد نسبت به ماه قبل كاهش و ۲۲۵.۳ درصد نسبت به آبان ماه پارسال افزایش داشته و از طرف دیگر، چوب و اشیای چوبی ۳.۳ درصد نسبت به مهرماه ماه سال جاری كاهش و ۲۶۸.۶ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش را نشان داده است.

انواع كفش باز ۶.۵ درصد نسبت به ماه قبل از آن كاهش یافته و در مقابل ۲۲۸.۶ درصد نسبت به آبان ماه سال قبل افزایش داشته است.

مصنوعات ساخته شده از انواع سنگ، فلزات معمولی و مصنوعات آنها، ماشین آلات مكانیكی و ادوات برقی و وسایل نقلیه زمینی و تجهیزات ترابری به ترتیب ۶.۸ درصد، ۷.۴ درصد، ۵.۲ درصد و ۶.۲ درصد نسبت به ماه پیش از آن كاهش شاخص بها را داشته است.

این گروه ها همین طور نسبت به ماه مشابه سال قبل باز به ترتیب با افزایش شاخص بهای ۲۳۴ درصدی، ۲۲۳.۱ درصدی، ۲۴۱.۴ درصدی و ۲۰۹.۳ درصدی داشته اند.

شاخص بهای كالاهای صادراتی ایران یكی از انواع شاخص های قیمت است كه تغییرات سطح عمومی قیمت كالاهای صادراتی غیرنفتی را نشان داده است و با عنایت به اینكه در جریان بررسی این تغییرات، قیمت ارزی كالاهای صادراتی به ریال تبدیل می شود، تغییرات این شاخص ناشی از تغییرات قیمت محصولات و نوسانات نرخ ارز است.




1397/10/15
13:56:25
5.0 / 5
5721
تگهای خبر: چرم , چرمی , صادرات , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
گل چرم