ضوابط نظارت بر دام های ذبح شده در عید قربان ابلاغ گردید

ضوابط نظارت بر دام های ذبح شده در عید قربان ابلاغ گردید

گل چرم: سازمان دامپزشكی اقدامات لازم الاجرا در برنامه ریزی دقیق و هماهنگی با كلیه دستگاه های ذیربط جهت اجرای بهتر و فراگیرتر نظارت بر دام های ذبح شده در عید سعید قربان را ابلاغ نمود.



به گزارش گل چرم به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، علی صفر ماکنعلی با توجه به در پیش بودن عید سعید قربان و لزوم بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی در این روز و بمنظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت دام های قربانی و تامین بهداشت عمومی بویژه در شرایط فعلی ناشی از بیماری کووید ۱۹ و ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد تبصره ۲ ماده ۲ بخشنامه بازرسی و معاینه بهداشتی گوشت در کشتارگاه های کشور، اقدامات لازم الاجرا در برنامه ریزی دقیق و هماهنگی با کلیه دستگاه های ذیربط جهت اجرای بهتر و فراگیرتر از سال های گذشته را ابلاغ نمود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور به ضرورت هماهنگی بین بخشی اشاره نمود و اضافه کرد: هماهنگی با استانداری، فرمانداری ها، شهرداری ها، سازمان جهاد کشاورزی استان، دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی، ائمه جمعه و جماعات، مراکز بهداشتی درمانی استان و واحدهای تابعه، کمیته امداد حضرت امام (ره)، بهزیستی و در صورت لزوم سایر ادارات در امتداد اجرای بهینه طرح ضروری می باشد.
وی همین طور با اشاره به اجرای برنامه عملیاتی، اضافه کرد: برنامه عملیاتی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی باید شامل سازماندهی اکیپ های ثابت و سیار کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی در استان و ادارات تابعه در چارچوب پرسنل فنی دامپزشکی (اعم از دکترهای دامپزشک، کارشناسان، کاردان ها و تکنسین های دامپزشکی و بهداشت گوشت) به همراه مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه و ناظرین شرعی بمنظور بازرسی و نظارت بهداشتی و ناظرین شرعی بر دام های قربانی در روز عید سعید قربان از ساعت ۷ تا ۱۳.
وی افزود: باتوجه به اولویت کشتار دام های قربانی در کشتارگاه های دام هر شهر، متصدیان کشتارگاه های دام موظفند آمادگی لازم بمنظور پذیرش دام های قربانی و ذبح آنها از ساعت ۷ بامداد تا ۱۳ روز عید سعید قربان داشته و بازرس بهداشتی گوشت و ناظر شرعی در محل کشتارگاه، مستقر و آماده کار باشند. همین طور پیش بینی خودرو سردخانه دار برای حمل لاشه دام های قربانی ضروری می باشد. کلیه خدمات بهداشتی، شرعی و بازرسی قبل و پس از کشتار در کشتارگاه ها و دیگر اماکن فوق الذکر به صورت رایگان ارائه می شود.
براساس اعلام رئیس سازمان دامپزشکی بازرسان بهداشتی موظف می باشند اطلاعات لازم بمنظور افزایش سطح آگاهی عمومی به ویژه در زمینه انتقال بیماری و ابتلاء مصرف کنندگان بوسیله مصرف گوشت های غیر بهداشتی را در چارچوب اطلاعیه، توضیحات شفاهی و … عرضه کنند.
ماکنعلی اشاره کرد: در بازرسی بهداشتی قبل از کشتار، آثار آلودگی های انگلی خارجی و نیز تب دار بودن دام باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. همین طور طی دوره استراحت قبل از کشتار در مورد دام های قربانی ضروری می باشد.
وی اضافه کرد: دام هایی که نشانه های درمانگاهی غیر طبیعی دارند را به شیوه مناسب علامت گذاری کنند تا فروش آنها بعنوان دام قربانی ناممکن شود و همین طور لاشه و آلایش غیر قابل مصرف با نظارت دامپزشکی از چرخه مصرف خارج و به نحو مناسب جمع آوری و امحاء شود.
این مقام مسئول با اشاره به اجرای برنامه نظارتی نیز اظهار داشت: مدیرکل دامپزشکی استان موظف است بر حسن اجرای طرح در سطح استان و شهرستان ها که بمنظور تشدید نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی در روز عید سعید قربان اعمال می شود، نظارت مستمر داشته باشد.


منبع:

1399/05/07
15:16:27
5.0 / 5
3048
تگهای خبر: آموزش , جهاد كشاورزی , خدمات , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
گل چرم