بحران ضایعات غذایی وخیم تر شد
گل چرم: نتایج یك بررسی جدید نشان داد میزان ضایعات غذایی بیشتر از دو برابر برآوردهای قبلی است و بیشترین دورریز مواد غذایی از طرف افراد مرفه انجام می گیرد.
به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، پژوهشگران هلندی اعلام نمودند برآورد متداول از ضایعات غذایی جهانی بسیار اندك بوده و بررسی آنها نشان داده است كه هر فردی در جهان روزانه حدود ۵۰۰ كالری غذا هدر می دهد.
بررسی این پژوهشگران نشان داده كه میزان ضایعات غذایی با بالا رفتن درآمد افراد، افزایش پیدا كرده و احیانا به دو برابر سطحی می رسد كه قبل از این تصور می رفت.
كاهش ضایعات غذایی یك چالش در مبارزه با تغییرات جوی محسوب می شود. طبق اعلام سازمان ملل متحد، ضایعات و پسماند غذایی در حدود ۱۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای سهم دارند.
دكتر مونیكا فان دن بس ورما از دانشگاه واگنینگن هلند اظهار نمود: متوقف كردن ضایعات غذایی یك برد برای مصرف كنندگان و اساسا یك برد برای كره زمین است.
برآوردهای قبلی میزان ضایعات غذایی جهانی را ۲۱۴ كالری در روز به ازای هر فرد تخمین زده بودند. اما این پژوهشگران با استفاده از آمار فائو، بانك جهانی و سازمان جهانی بهداشت به بررسی جزئیات مسئله ضایعات غذایی پرداختند. ضایعات غذایی با افزایش درآمد روزانه به حدود هفت دلار، بیشتر می شود.
در حالی كه فائو در سال ۲۰۱۵ برآورد كرده بود ضایعات غذایی ۲۱۴ كالری در روز به ازای هر فرد در جهان است، مدل مورد استفاده این پژوهشگران برای سال ۲۰۱۵ آمار ۵۲۷ كالری را نشان داد.
به گفته این پژوهشگران، ضایعات غذایی در كشورهای ثروتمندتر بسیار شایع تر است اما در كشورهای فقیر هم به سرعت رو به افزایش است. بدون ضایعات غذایی، می توان پنج نفر را بجای چهار نفر سیر كرد.
كاهش اندازه جیره های غذایی یكی از راه كارهای مورد سفارش این پژوهشگران بمنظور كاهش ضایعات غذایی است. همین طور تغییر رفتار مانند تشویق خریداران به خرید به اندازه نیاز به جای خرید برای انبار كردن مواد غذایی حائز اهمیت می باشد.
بر اساس گزارش شبكه خبری بی بی سی، این تحقیق كه در ژورنال Plos One انتشار یافت، مواد غذایی كه در پروسه تولید و قبل از رسیدن به دست مصرف كننده از بین می روند را محاسبه نكرده است. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۱ فائو، یك سوم از كل مواد غذایی برای مصرف انسانی از دست می رود كه شامل مواد غذایی قبل از رسیدن به دست مصرف كننده و مواد غذایی است كه در آشپزخانه هدر می رود.
این آمار جهانی بوده و مبنایی برای سنجش پیشرفت به سمت هدف بین المللی نصف شدن ضایعات غذایی در فاصله سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۳۰ هستند.
منبع: گل چرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب