رییس سازمان جنگل ها عنوان كرد؛
كاهش سطح آتش سوزی در جنگل های ایران
به گزارش گل چرم رئیس سازمان جنگل ها با اشاره به اینكه مجموع مساحت جنگل كاری در ایران زیر یك میلیون هكتار است، اظهار داشت: بتازگی قاچاقچیان 350 شمشاد دستگیر و به مقامات قضایی تحویل داده شده اند.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، خسرو شهبازی، رئیس جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در برنامه تلویزیونی طبیعت ۳۶۰ درجه، با اشاره به اینكه در اصول كشاورزی، كشت های پاییزه، بهاره و تابستانه رایج است، اظهار داشت: در سال های گذشته عمده كشت ها در ایران در فصل زمستان و در اسفندماه صورت می گرفت اما به سبب وقوع پدیده تغیرات اقلیمی، شاهدیم كه دیگر زمستان، فصل مناسبی برای نهال كاری نیست. برای همین تصمیم گرفتیم كاشت نهال را از فصل پاییز شروع نماییم.
برای همین در تاریخ ۱۴ آذرماه امسال قرار شد به نیت ۱۴ معصوم، ۱۴ میلیون نهال كشت شود كه تابحال نزدیك به ۱۰ میلیون اصله نهال كشت شده است. هدف از این طرح، جلب حداكثری مردم برای نهال كاری است. در همان ۱۴ آذرماه حدود ۶۳ هزار نفر در نهضت نهال كاری شركت كردند.
برای كاشت نهال چه كنیم؟
به گفته رئیس سازمان جنگل ها، در شهرهای مختلف ادارات منابع طبیعی، مكان هایی را برای نهال كاری شناسایی و انتخاب نموده اند. البته تشكل های مختلف محیط زیستی هم دراین زمینه فعال می باشند. شهروندانی كه تمایل دارند در حوزه نهال كاری فعالیت كنند؛ می توانند به ادارات منابع طبیعی شهرها و شهرستان ها بازگشت كنند و راهنمایی های لازم را از كارشناسان منابع طبیعی بگیرند.
رئیس سازمان جنگل ها در پاسخ به این پرسش كه آیا سازوكاری برای انتخاب نوع نهال برای كاشت در مناطق مختلف ایران وجود دارد؟، اظهار داشت: باید هر نهالی در منطقه مناسبی كاشته شود. نمی توانیم هر درختی را در هر جایی بكاریم. باید ارتفاع و نوع خاك مناطق را برای كاشت درخت در نظر بگیریم. برخی گیاهان شوری دوست هستند. برخی در خاك شنی و برخی دیگر در خاك شنی رشد می كنند.
پاسخ رئیس سازمان جنگل ها به برخی انتقادات
شهبازی در ادامه با اشاره به اینكه ۸۰۰۰ پرسنل سازمان جنگل ها، متخصص جنگل، مرتع و آبخیز هستند، اظهار داشت: متأسفانه برخی افراد نسبت به كاشت نهال كهور انتقاد داشتند. در حالی كه متخصصان سازمان جنگل ها و موسسات تحقیقاتی روی این گونه كار مطالعاتی انجام داده اند. در مناطقی كه دارای شن های روان است و دیگر هیچ گونه گیاهی قابل رشد نیست؛ گیاه كهور را كشت می نماییم.
كاشت كهور پاكستانی ایرادی ندارد
كاشت درخت كهور پاكستانی در ایران هیچ مشكلی ندارد، چون سابقه كاشت این گیاه در ایران به ۷۰ سال می رسد. كاشت كهور پاكستانی در مناطق خشك و بیابانی مثل استان خوزستان صورت می گیرد آن هم به شكل محدود. البته هم اكنون قصد توسعه آنرا نداریم.
چرا نهال های كاشته شده به ثمر نمی رسد؟
رئیس سازمان جنگل ها در ادامه در پاسخ به این انتقاد كه چرا نهال های كاشته شده به ثمر نمی رسد؟ اظهار داشت: تابحال كل جنگل كاری صورت گرفته در ایران زیر یك میلیون هكتار بوده است. این عدد بالایی نیست و نشان میدهد كه در مقوله توسعه جنگل ها خیلی عقب هستیم و تعهدات ما برای كاشت نهال بیشتر اینهاست كه باید صورت گیرد.
شهبازی همین طور اضافه كرد: خیلی ها انتقاد می كنند كه چرا پروژه های نهال كاری در استان خوزستان به نتیجه نرسید؟. چون سیلاب ها موجب تخریب این نهال ها شدند.
حذف قاچاق چوب، یك شعار است
این مقام مسئول با اشاره به اینكه برداشت غیر مجاز و قاچاق چوب به صفر نمی رسد، اشاره كرد: زندگی قسمتی از مردم به این حوزه وابسته است، برای همین به صفر رساندن قاچاق، تنها یك شعار است اما باید آنرا به حداقل ها برسانیم.
وی افزود: هم اكنون گشت های شبانه روزی برای صیانت از جنگل ها فعال می باشند. هر هفته تقریباً حدود ۱۰۰۰ پرونده تخلف قاچاق تشكیل داده می شود. حتی اخیراً قاچاقچیان ۳۵۰ شمشاد دستگیر و به مقامات قضایی تحویل داده شده اند.
البته نیروهای حفاظتی به اندازه كافی برای صیانت از جنگل ها وجود ندارد و متاسفانه هم اكنون به سبب كمبود منابع مالی دولت، امكان افزایش تعدادی نیروهای یگان سازمان جنگل ها نیست.
رئیس سازمان جنگل ها با اشاره به اینكه سطح آتش سوزی جنگل ها نسبت به ۱۰ سال قبل به یك هشتم رسیده است، اظهار داشت: در صیانت از جنگل ها باید از روش های ماهواره ای و سنجش ازراه دور استفاده نمائیم و نباید تنها به حفاظت فیزیكی متمركز شویم.
شهبازی درانتها اظهار داشت: دانشگاه های گركان، سمنان و تربیت مدرس برای تهیه و تدوین یك طرح جامع بمنظور حفاظت پایدار از جنگل در حال مطالعه و بررسی هستند.
منبع: گل چرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب