الگوی کشت هر دو سال یک بار باید به روز شود

الگوی کشت هر دو سال یک بار باید به روز شود

به گزارش گل چرم، یک مسئول دولتی اظهار داشت: عواملی چون میزان بارش، افزایش آلودگی هوا و کاهش منابع آبی، گرد و غبار و… الگوی کشت را تغییر می دهد ازاین رو الگوی کشت هر دو سال یک مرتبه باید ارزیابی و به روز شود.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، مسعود گودرزی، مجری طرح کلان شناخت و اثرگذاری تغییر اقلیم بر کشاورزی و منابع طبیعی تجدید شونده اظهار داشت: تنها ۶ درصد اعتبار این طرح کلان که در زیرمجموعه برنامه استراتژیک تغییر اقلیم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی قرار دارد، تابحال پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: طرح کلان شناخت و اثرگذاری تغییر اقلیم بر کشاورزی و منابع طبیعی تجدید شونده در سال ۱۴۰۱ برای مدت ۵ سال تصویب گردید، اما به دلیل کمبود اعتبار لازم و نیروی کارشناسی امکان دارد برای دو سال دیگر تمدید شود.
وی تعیین اولویت های تحقیقاتی، آشکارسازی تغییرات اقلیمی، شناخت اثرات تغییر اقلیم بر کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی، پیشبینی اثرات تغییر اقلیم بر آینده بخش کشاورزی و عرضه راهکار برای سازگاری و تاب آوری در هر نقطه از کشور برای هر محصول ساخته شده را از محورهای اصلی این طرح تحقیقاتی برشمرد.
گودرزی خاطرنشان کرد: هم اینک در چارچوب این طرح، علاوه بر تعیین و به روزرسانی اولویت های تحقیقاتی موسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، دو مرحله آشکارسازی و شناخت اثرات تغییر اقلیم بر کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی را همزمان در قسمتهایی از کشور انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه مرحله آشکارسازی در ۵ حوزه آبخیز در حال اجرا می باشد، اظهار داشت: اولویت اجرای این طرح در مناطق غرب کشور مانند حوزه دریاچه ارومیه، کرخه، دز و کارون به لحاظ میزان بارندگی و اهمیت شان در تأمین غذا است و هم اینک درحال پیشروی بسمت جنوب غرب، شمال و شمال شرق هستیم.
مجری طرح کلان شناخت و اثرگذاری تغییر اقلیم بر کشاورزی و منابع طبیعی تجدید شونده افزود: می خواهیم تعداد حوزه های آبخیز را در آینده به حدود ۱۰ تا ۱۲ حوزه برای اجرای مرحله آشکارسازی و شناخت اثرات تغییر اقلیم بر کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی برسانیم.
وی اظهار داشت: انجام این طرح تحقیقاتی احتیاج به اطلاعات و دیتاهای زمینی، اطلاعات از مدلهای جهانی و دریافت تصاویر ماهواره ای دارد.
گودرزی با بیان اینکه مبحث تغییر اقلیم و اثرات آن بر بخش کشاورزی را باید جدی گرفت، اظهار داشت: با عنایت به عواملی همچون میزان بارش، نوع بارش، افزایش تبخیر و تعرق بر اثر افزایش دما، افزایش آلودگی هوا و کاهش منابع آبی، گرد و غبار، سرعت و جهت باد، الگوی کشت تغییر می کند و ثابت نمی ماند و ازاین رو الگوی کشت هر دو سال یک مرتبه باید ارزیابی و به روز شود.
وی در همین حال اضافه کرد: کشت هایی که در نقاط مختلف کشور داریم سازگار با کمبود منابع آبی و تغییرات اقلیمی نیست.
مجری طرح کلان شناخت و اثرگذاری تغییر اقلیم بر کشاورزی و منابع طبیعی تجدید شونده، طغیان برخی آفات و بیماری های گیاهی و بیماری های نوپدید در حوزه دام و طیور و آبزیان، وقوع سیل های مخرب و یا سرمازدگی زودتر از موعد را از علل افزایش گرمایش زمین و پدیده تغییر اقلیم عنوان نمود.
وی اظهار داشت: با عنایت به تغییرات اقلیمی و شدت گرما، امکان دارد تاریخ کشت را تغییر دهیم و یا نوع کشت را پیشنهاد دهیم.
گودرزی ابراز کرد: برای سازگاری با تغییر اقلیم امکان دارد کشت های متمرکز و گلخانه ای را گسترش دهیم.
وی افزود: هم اکنون معاونت ترویج سازمان تات از راه برنامه های ترویجی که حاصل کار کارشناسان نخبه است و با انتشار آن در رادیو و تلویزیون، کشاورزان را ترغیب می کند که الگوی کشت را رعایت نمایند و قطعا در الگوی کشت، مسائل معیشتی تولیدکنندگان و مصالح کشور از نظر محافظت از آب و خاک مد نظر است.
مجری طرح کلان شناخت و اثرگذاری تغییر اقلیم بر کشاورزی و منابع طبیعی تجدید شونده در همین حال بر همکاری کشاورزان با مهندسان پهنه تصریح کرد و اظهار داشت: تولیدکنندگان باید به مهندسان کشاورزی پهنه اعتماد و به سفارش های آنان عمل کنند.


منبع:

1403/11/13
09:21:24
5.0 / 5
29
تگهای خبر: آموزش , تولید , كشاورزی , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
گل چرم