اجرای برنامه ملی مقابله با بیماری بروسلوز دامی
به گزارش گل چرم، سازمان دامپزشکی کشور برای مقابله با بیماری بروسلوز دامی برنامه ملی در دست اجرا دارد که انجام تست های مراقبتی و واکسیناسیون همچون اهداف این برنامه است.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، رضا اسدی، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: در جهت اجرای برنامه ملی مقابله با بیماری بروسلوز، در ۹ ماهه سالجاری بیشتر از ۲ میلیون رأس دام سنگین (گاو و گوساله) و حدود ۱۲ میلیون رأس جمعیت دام سبک نابالغ (بره و بزغاله) ضد بیماری بروسلوز با استفاده از واکسن های تولید داخل و به شکل مجانی توسط گروههای دامپزشکی ایمن سازی شدند و اجرای این برنامه تا آخر سال ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه اجرای برنامه های واکسیناسیون به شکل سالانه پیگیری و صورت می گیرد، اضافه کرد: علاوه بر واکسیناسیون در ۹ ماهه سالجاری بیشتر از یک میلیون تست بروسلوز در دام های کشور توسط سازمان دامپزشکی انجام شده است و نتایج حاصل شده حاکی از کاهش درصد راکتور به تست نسبت به سال قبل دارد.
وی تصریح کرد: رعایت زنجیره سرد در مورد واکسن های دامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بنابراین استفاده از سیستم هوشمند و برخط زنجیره سرد در حمل و نقل و نگهداری واکسن ها هم اکنون در اداره های کل دامپزشکی استان ها در حال اجرا می باشد و در روستاها گروههای دامپزشکی با استفاده از کیف ها و بسته های یخی مخصوص تا زمان تزریق به دام زنجیره سرد را رعایت می کنند و این جز ابزارها و الزامات فرایند واکسیناسیون بحساب می آید.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: این سازمان برای کنترل بروسلوز برنامه ۵ ساله مبتنی بر وضعیت آینده تدوین کرده است که در صورت تأمین الزامات آن می تواند تحولی اساسی در وضعیت بیماری بروسلوز در حوزه دام ایجاد نماید.
اسدی اضافه کرد: پیشگیری از عرضه محصولات لبنی سنتی و غیرپاستوریزه بخصوص محصولات سنتی فرآوری شده، می تواند در پیشگیری از بروز بروسلوز در جامعه انسانی به شکل قابل ملاحظه ای تاثیر گذار باشد.
منبع: گل چرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب