پیشبینی ثبت رکورد جدید در تولید چغندر پاییزه

پیشبینی ثبت رکورد جدید در تولید چغندر پاییزه

گل چرم: به گزارش گل چرم، مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اعلام نمود: با کشت حدود ۳۱ هزار هکتار چغندر پاییزه در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در بیشتر از ۶ استان کشور، رکورد جدیدی نسبت به سال زراعی گذشته به دست آمد.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، پیمان حصادی، مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اعلام نمود: با کشت حدود ۳۱ هزار هکتار چغندر پاییزه در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در بیشتر از ۶ استان کشور، رکورد جدیدی نسبت به سال زراعی گذشته به دست آمد در حالیکه سال زراعی گذشته ۲۱ هزار هکتار چغندر پاییزه کشت شد.
وی اظهار نمود: با عنایت به افزایش سطح زیر کشت چغندر پاییزه، پیشبینی می شود در تولید این محصول و شکر استحصال شده از آن نیز، رکورد جدیدی در تاریخ کشت و تولید این محصول در کشور ثبت گردد.
حصادی افزود: در سال زراعی جاری با برنامه ریزی مناسب صورت گرفته، رویکرد ارتقای امنیت غذایی کشور با راهبرد مدیریت منابع آبی در تولید محصول استراتژیک شکر تا حد زیادی تحقق خواهد یافت.
وی اظهار امیدواری کرد که با عنایت به عملکرد خوب چغندرقند پاییزه و میزان مصرف آب مناسب، فصل جدیدی در توسعه متوازن چغندرقند پاییزه کشور آغاز شود.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: کشت پاییزه چغندرقند، کمتر از نصف کشت بهاره، آب مصرف می کند به صورتی که در بعضی استان ها نظیر گلستان در سال هایی که میزان و پراکنش بارندگی مناسب می باشد، حدود ۹۰ درصد مزارع چغندرقند پاییزه به صورت دیم بوده یا حداکثر یک نوبت آبیاری تکمیلی در این مزارع صورت می گیرد.
وی در مورد مشکلات کشت پاییزه چغندرقند هم ابراز کرد: در سال زراعی جاری با افزایش سطح زیرکشت بخصوص در استان خوزستان به علت عدم وجود ظرفیت صنعتی کافی در منطقه، مشکلات زیادی حادث شد که از آن جمله میتوان به اختلال در حمل بموقع محصول برداشت شده از مزارع به کارخانه های قند، کمبود مقطعی کامیون و افزایش نرخ کرایه حمل به مقداری بیش از اندازه انتظار اشاره نمود.
حصادی افزود: طولانی شدن دوره برداشت و مصادف شدن زمان برداشت با اوج گرما و شدت درجه حرارت هوا منجر به افزایش احتمالی پوسیدگی و فساد محصول برداشت شده و کاهش عیار قند خواهد شد و این در شرایطی است که برداشت چغندرقند پاییزه در بعضی از استان ها همچنان ادامه دارد.
وی در همین حال سطح کشت چغندر پاییزه در استان خوزستان را نزدیک به ۲۰ هزار هکتار و پیشبینی تولید از این سطح را ۱.۴ میلیون تن عنوان نمود.
پیش بینی افزایش تولید چغندرقند بهاره در سال جاری
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی در مورد کشت بهاره چغندرقند هم اعلام نمود: در سال زراعی جاری به رغم ابلاغ دیرهنگام قیمت خرید تضمینی، در سطح حدود ۹۹ هزار و ۷۰۰ هکتار قرارداد کشت منعقد و بیشتر از ۹۲ هزار هکتار چغندرقند بهاره در کشور کشت شد.
وی اضافه کرد: سطح زیرکشت چغندرقند بهاره در سال زراعی جاری نسبت به سال قبل ۱۸.۴ درصد افزایش نشان داده است.
حصادی ضمن اشاره به بارندگی های خوب بهاره در کشور بخصوص در مناطق اصلی کشت و پشتیبانی های مناسب صورت گرفته مانند تأمین کود و سایر نهاده های مورد نیاز، اظهار امیدواری کرد؛ عملکرد تولید چغندرقند نسبت به سال گذشته، افزایش قابل قبولی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد که برداشت چغندرقند بهاره در کشور از اوایل پاییز شروع می شود.
۲۰ هزار هکتار کشت جدید نیشکر
حصادی در مورد کشت نیشکر اظهار داشت: امسال بیشتر از ۲۰ هزار هکتار کشت جدید (پلنت) نیشکر برنامه ریزی شده که به همراه میزان مزارع راتون (کشت های قابل برداشت موجود) به حدود ۹۰ هزار هکتار بالغ خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تقریبا حدود نیمی از شکر تولیدی کشور از نیشکر استحصال و تولید می شود، اذعان داشت: پارسال روند تولید، عملکرد و استحصال شکر از نیشکر به رغم طولانی شدن دوره برداشت تا اواسط تیر ماه، خوب و مطابق با انتظارات پیشبینی شده بود به صورتی که از سطح حدود ۹۰ هزار هکتاری نیشکر قابل برداشت در کشور (استان خوزستان) بیشتر از ۷.۴ میلیون تن نی برداشت و از این مقدار حدود ۷۶۰ هزار تن شکر فرآوری و استحصال شد.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: اهمیت نیشکر به علت استراتژیک بودن شکر بعنوان محصول نهایی آن سبب شده این محصول زراعی جز محصولات برنامه ریزی شده در طرح الگوی کشت قرار گیرد، امّا با این وجود به علت محقق نشدن تخصیص سهمیه کود فسفات آن، احتمال می دهیم از این بابت شاهد نوساناتی در میزان عملکرد نیشکر امسال باشیم.
وی در همین حال خواهان توجه بیشتر به کشت و زراعت محصولات استراتژیک و اساسی نظیر چغندرقند و نیشکر از جانب دولت شد.


منبع:

1403/04/22
16:42:01
5.0 / 5
263
تگهای خبر: تولید , جهاد كشاورزی , خرید , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
گل چرم