صرفه جویی ارزی با تولید ۵۶۰ هزار تن بذر
به گزارش گل چرم، معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار نمود: تولید 560 هزار تن بذر در کشور از خروج یک میلیارد دلار سرمایه ملی جلوگیری کرد.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، اصلاح بذر در کشور یکی از دستورالعمل های بخش کشاورزی بوده تا ضمن کاهش وابستگی به واردات، راندمان کارهای کشاورزی در کشور ارتقا پیدا کند. تولید بذرهای اصلاح شده در داخل ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار از خروج سرمایه جلوگیری کرده است.
مطالعات روی اصلاح بذور از سیب زمینی، گوجه فرنگی، لوبیا، فلفل، پیاز، انواع حبوبات آبی و… در حال انجام می باشد و قسمتی از بذور تجاری شده و درحال استفاده است. همین طور در عرصه به نژادی و به زراعی کارهای بسیاری در حال انجام می باشد و طرح ها در ۴ دسته ملی، استانی، مشترک و سفارشی پیگیری می شود. از شروع مطالعات روی محصولات کشاورزی تا سال ۱۳۹۳، ۱۵ رقم بذر اصلاح شده معرفی گردید و پس از آن با سرمایه گذاری جدید در حدودا یک دهه اخیر ۲۵ رقم ثبت شده و ۲۸ رقم در دست معرفی به جمع بذور اصلاح شده اضافه گردید.
سیاست کلان کشور در امتداد امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی بوده در این جهت در دسترس بودن مواد غذایی سالم و به اندازه کافی برای عموم مردم هدف نخست برنامه ریزان در این بخش است.
سیدمجتبی خیام نکویی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در کمیسیون دائمی هیأت امنای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به تولید ۵۶۰ هزار تن بذر در این سازمان، اظهار داشت: سالانه با تولید ۹۸ درصد بذر محصولات زراعی از خروج یک میلیارد دلار ارز جلوگیری می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب نسبت به معیشت مردم، افزود: تأثیر سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در تامین غذای سالم، سفره مردم و امنیت غذایی نقش مهمی دارد.
خیام نکویی با اشاره به معرفی محصولاتی که قابلیت دانش بنیانی دارند، اشاره کرد: سازمان تحقیقات از هر عاملی که سبب ارتقای راندمان شود، استقبال می کند.
منبع: گل چرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب